Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 12. april 2007 kl 19.55 Skikk og bruk for hunden

Redsel for hunder

Alfonso Diaz og hans sjarmerende bulldog Kika står i sentrum i kveldens program. Fotograf: Ingvar Ernblad, SVT.
Alfonso Diaz og hans sjarmerende bulldog Kika står i sentrum i kveldens program. Fotograf: Ingvar Ernblad, SVT.
Ikke alle mennesker liker hunder, og noen blir redde når fremmede firbente kommer løpende mot dem. Hvordan kan du på best mulig måte håndtere kjæledyret ditt ute med mange folk rundt om kring?

Å gå med hunden løs kan være vanskelig. Jeppe Stridh mener at man må vise respekt for dem man møter. Selv om eieren vet at hunden er snill, er ikke det opplagt for andre når den kommer løpende mot dem. Jeppe går tur med sin egen hund uten bånd for å gi tips om hva man bør gjøre.

Ellers får du tips om hvordan du kan lære hunden å holde seg unna rom du ikke ønsker den skal være i, som for eksempel på soverommet.

Dagens øvelse
Under dagens øvelse står Alfonsos engelske bulldog Kika i sentrum. Kika vil nemlig helst bare leke, så Sally Stridh gir Alfonso og Kika spesialundervisning. Vi får også se Therese som tar med seg golden retrieveren Macy på golfbanen. Hvordan i all verden går det?

Om serien
Dette er programmet for deg som elsker hunder, enten du har en selv eller drømmer om å anskaffe en. Her får du håndfaste tips om hvordan du får hunden til å endre adferd.

Vi følger fire hunder av ulike raser, alder og temperament på kurs sammen med sine familier. Leder av kurset er Jeppe Stridh, som har mange års erfaring med hunder og hundedressur. Med seg har han også sin 18 år gamle datter Sally, som går i pappas fotspor og også trener hunder.

Deltakerne
Den tyske jaktterrieren Rikki bor sammen med Christine og Ronny Klapp på en gård. Han er bare 4 måneder gammel når kurset begynner.

I en leilighet i Malmø bor den engelske bulldogen Kika på 1,5 år sammen med Paola og Alfonso Diaz og deres sønn Joaquin på 4 år.

Dvergschnauzeren Ebba er 5 måneder gammel og bor sammen med familien Lundström i en villa utenfor Malmö. Familien består av Marie og Anders og deres barn Anna (12 år) og Oskar (10).

Den fem år gamle golden retrieveren Macy er den eldste av hundene. Hun bor i en studentleilighet sammen med Therese Nilsson og hennes samboer Daniel i Lund.

Programleder er Katti Hoflin.


Svensk dokumentarserie i seks deler om hundedressur (2006)
Originaltittel: Hundkoll
Produsert av: SVT
Pressekontakt: Ida Linchausen, tlf 23 04 98 41/402 00 211
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900
info@nrk.no