Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 16. august 2007 kl 23.15 Kalde spor

Sabotør i egne rekker

Peter Boyd (Trevor Eve) kjemper mot tiden for å redde Spences liv. (Foto: BBC Worldwide)
Peter Boyd (Trevor Eve) kjemper mot tiden for å redde Spences liv. (Foto: BBC Worldwide)
På 80-tallet ble to demonstranter drept, men det viser seg at mannen som ble dømt, ikke er morderen. Moderne teknologi skal undersøke DNA-beviset på nytt, men noen i spesialenhetens rekker går tydeligvis inn for å sabotere etterforskningen.

På den tiden demonstrantene ble myrdet, jobbet etterforsker Spencer for atomenergikommisjonen, og nå når spesialenheten gjenopptar granskingen, er det lenge mistanke om at det er Spencer som prøver å ødelegge bevisene. Men etterforskningen tar en overraskende vending da en gassbombe som var ment på Spencer, ved en feiltakelse havner hos Felix og slår henne bevisstløs.

Antiterrorrenheten stenger av alle kontorene, og holder Peter Boyd og teamet hans i karantene til stoffet som slo ut Felix er identifisert.

Spencer, som har fått beskjed om hvem DNA-sporene tilhørte, går for å arrestere morderen. Han blir skutt på og mister kontakten med Peter Boyd. I en kamp med tiden prøver Boyd å komme seg ut av den avstengte bygget for å redde Spencers liv.

Mer om serien
Den kritikerroste BBC-serien "Kalde spor" (Waking the Dead) er blant Storbritannias mest populære serier.

NRK sendte de fire første sesongene av serien årene 2004-2005, og i sommer er førstebetjent Peter Boyd (Trevor Eve) og hans team tilbake. I alt seks nye dobbeltepisoder er innkjøpt.
Utviklingen innen kriminalteknikk og psykologisk analyse har i vår tid revolusjonert politiets etterforskningsmetoder. Etterforskerne kan gjøre gjennombrudd i saker som har ligget uløst i tiår. Enheten har sitt hovedkvarter i London.

Foruten Peter Boyd består spesialenheten for tiden av psykologieksperten Grace Foley (Sue Johnston), rettspatolog Felix Gibson (Esther Hall) samt etterforskerne Spencer Jordan (Wil Johnson) og Stella Goodman (Félicité Du Jeu).


Britisk kriminalserie (2005)
Originaltittel: Waking the dead, series 5
Produksjon: BBC Worldwide
I hovedrollene: Trevor Eve (Peter Boyd), Sue Johnston (Grace Foley), Esther Hall (Felix Gibson) Félicité Du Jeu (Stella Goodman) og Wil Johnson (Spencer Jordan)
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57
Tv-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900 info@nrk.no


LENKER
  • Les mer