Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 11. mars 2013 kl 20.15 Korpsfiksert

Blåser liv i musikkdrømmen


Jubelen har så vidt lagt seg i Eikanger-Bjørsvik Musikklag etter seieren i årets første ildprøve, Siddis Brass. Nå starter korpset forberedelsene til den neste store konkurransen, brass-NM. Samtidig blåser tubaisten Magnus liv i en gammel drøm.

Magnus går for alvor i gang med sitt eget musikkprosjekt. Her vil han blande tubaspill og forskjellige effekter i egenkomponert musikk. Han skaffer seg spilletid på en kafé i Bergen. Nå får det briste eller bære!

I brassband-verdenen er det vanlig å hyre gjestedirigenter til store konkurranser. Alle musikantene venter med skrekkblandet fryd på at den sagnomsuste gjestedirigenten David King skal komme fra Australia for å lede dem til NM-seier. King har rykte som en meget krevende, men også genial dirigent.

Barnevakt-kabal
For Gyda og Patrik blir oppkjøringen mot NM en komplisert affære. Siden de begge spiller i brassbandet, må de ha barnevakt hver eneste kveld i de to neste ukene fram mot NM. Det er en stor kabal som må gå opp for at de to skal komme seg på øving hver eneste kveld.

I kveldens episode skal vi også bli kjent med Fredrik, som spiller tuba i Eikanger-Bjørsvik Musikklag. Han er baker og får så vidt tid til å sove mellom nattevakter, brassbandøvinger – og joggeturer.

Om "Korpsfiksert"
I områdene nord for Bergen vrimler det av korps. Blant dem er Eikanger-Bjørsvik Musikklag, et brassband i internasjonal toppklasse. Korpset består av 30 musikkelskere som bruker all sin fritid på å spille sammen. De er grossister i NM-titler, og har også vunnet to EM. Nå er målet å vinne EM-gull igjen.

I dokumentarserien "Korpsfiksert" følger vi musikklaget gjennom en sesong, fra august og fram til brass-EM i Rotterdam. Noen av musikantene følger vi ekstra tett, både i korpssammenheng og på hjemmebane.

Norsk dokumentarserie i åtte deler
Produksjon: NRK Hordaland
Regi: Anne Marie Kvassheim
Prosjektleder: Kristin Helgeland Hauge
Presseansvarlig: Helene Amlie, 95100299
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, 815 65 900