Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 19. august 1999 kl 20.45 "Og vi frøys og nøys ..."

\"Og vi frøys og nøys ...\" (ttv)


NRK1 torsdag 19. august kl 20.45
\"Og vi frøys og nøys...\"

Mimrestund om Bislett Stadion

Som en av de aller største Bislettentusiaster har poeten Jan Erik Vold stått på barrikadene for å redde verdens mest tradisjonsrike arena for skøytesport. I kveld filosoferer han over skøytesportens mekka og hva Bislett stadion har betydd for nordmenns innstilling til norsk skøytesport og idrettsentusiasme.

I 1989 besluttet Oslo kommune å legge ned den ærverdige stadion. Bislett skal rives og bygge opp på nytt. Stadion skal bygges opp ved hjelp av en tredelt finansieringsmodell, der staten, kommunen og private sørget for at hovedstaden får et moderne anlegg for fotball og friidrett. Nylig ble det kjent at kommunen vil betale halvparten av \"Nye Bislett\", som i dag har en prislapp på 470 millioner kroner.

Men skøyteentusiasten og forfatteren Jan Erik Vold vil ikke ha noe nytt Bislett. Sammen med tidligere skøytetopper og Bislett-venner har han ved flere anledninger protestert mot rivingen av arenaen med mest historisk sus her i landet. Tilhengerne ser på Bislett stadion som et bevaringsverdig kulturminne.

Dokumentarfilmen viser hvordan publikum opp gjennom årene har gledet seg over store idrettsprestasjoner som har utspilt seg på den gamle Olympiastadion og ikke minst hvordan det har rammet norsk skøytesport at Bislett er nedlagt som skøytestadion.
Filmen retter søkelyset mot det vi en gang hadde, men ikke lenger har...

NRK1 torsdag kl 20.45

Bilde (Via Scanpix, Internett)
Folkehelten Hjalmar \"Hjallis\" Andersen hylles på ærverdige Bislett Stadion.

Norsk dokumentarfilm ved Laterna Magica
Regi: Marthe Stokvik

Pressekontakt i Fjersynets informasjonsavdeling: Siri G. Meyer, tlf. 23048123