Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 lørdag 29. januar 2000 kl 19.15 Leseforeningen

Leseforeningen (ttv)

NRK2 lørdag 29. januar kl 19.15
Leseforeningen (1:20)

Litteratur på lørdag

Leseforeningen er tilbake, med ny programleder og ny sendetid. Kari Marstein (33) har jobbet som kritiker, oversetter, tekster, forlagskonsulent og tidsskriftredaktør. Nå kaster hun seg ut i tv-verdenen, og i kveld møter hun Anders Heger og Linn Ullmann,

I det første programmet er bøkenes hovedpersoner i fokus. Hvordan skaper forfatterne dem? Og hvilken hovedperson kunne vi tenke oss å møte i det virkelige liv? Programleder Kari Marstein møter blant andre forlagsredaktør Anders Heger, nylig hedret med Brageprisen for sin biografi om Agnar Mykle, og den kritikerroste forfatteren Linn Ullmann.

Usympatiske personer
- Vi hadde opprinnelig lyst til å lage et program hvor vi snakket om hvilke romanpersoner vi hadde hatt lyst til å møte i det virkelige liv, sier Kari Marstein.
- Men så oppdaget vi hvor få hovedpersoner det var som vi synes var sympatiske. Vi ble sittende å prøve og komme på noen fine, koselige, gode mennesker i bøkene vi hadde lest, men kom omtrent ikke på noen. Dette synes vi i seg selv ble interessant. I programmet kommer vi blant annet til å snakke om hvorfor hovedpersonene ofte er så usympatiske, i tillegg til hvordan forfatterne jobber når de skaper sine hovedpersoner.

Ny form
Leseforeningen har lagt om formen noe fra forrige gang. Det blir fortsatt samtaler om litteratur i studio, men i tillegg blir det reportasjer om aktuelle hendelser og fenomener. Det blir også intervjuer med utenlandske forfattere som av språkmessige grunner ikke kan medvirke i studio. - Vi har kort sagt forsøkt å sprite opp programmet litt, sier Kari Marstein

NRK2 lørdag kl 19.15
NRK1 søndag kl 23.15

Billedtekst
1.Kari Marstein er programleder for \"Leseforeningen\" hver lørdag på NRK2 denne vinteren og våren. (NRK-foto: Ole Kaland)
2. Tone Selboe, Anders Heger,Linn Ullmann og programleder Kari Marstein (NRK-foto: Anne Liv Ekroll)
3. Kari Marstein og Linn Ullmann (NRK-foto: Anne Liv Ekroll)

Egenprodusert litteraturprogram
Programleder: Kari Marstein
Prosjektleder: Ales Ree, tlf: 23 04 24 93/92 20 97 83, e-post: ales.ree@nrk.no
Pressekontakt Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83, e-post: inger.larsen@nrk.no