Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 22. desember 2002 kl 22.30 Migrapolis

Humor med Shabana Rehman og Knut Nærum

Knut Nærum og reporter Noman Mubashir. (NRK-foto)
Knut Nærum og reporter Noman Mubashir. (NRK-foto)
Hvor langt kan man gå når man fleiper, og hvor sunt er det egentlig å le? ”Migrapolis” møter denne uka tre personer som på hver sin måte har spesialisert seg på humor. To av dem lever av å være morsomme, mens tredjemann bruker humor for helsens skyld – både på seg selv og andre. Vi blir med alle tre på jobb.

Shabana Rehman kjent som standup-komiker, aviskommentator og aktiv samfunnsdebattant. Akkurat nå er hun aktuell med forestillingen ”Shabana Rehman går på ski over Grønland”. Hun sier at hun er opptatt av å bruke humoren til å slå i alle retninger – både mot innvandrere og innfødte nordmenn. Selv er hun Oslojente med bakgrunn fra flere kulturer. Reporter Karyn Bennett-Lund ble med henne i kulissene både før, under og etter en av forestillingene.

Knut Nærum
Knut Nærum er blant annet kjent fra NRKs fjernsynsprogram ”Nytt på nytt” der han gleder mange med sine tørrvittige kommentarer hver uke. Han har nylig kommet med en bok, og han reiser også rundt som standup-komiker. Reporter Noman Mubashir ble med ham en vanlig arbeidsdag – den startet med å gå gjennom avisene på jakt etter stoff det kan vris og vendes på. Deretter gikk turen blant annet innom redaksjonen på Marienlyst som fungerer som et slags testlaboratorium for morsomhetene.

Stein Tyrdal
Stein Tyrdal er ortoped og praktiserer aktiv bruk av humor i jobben sin både ved Ullevål sykehus og legevakten i Oslo. Han har også skrevet to bøker om humor og helse. Interessen for humorens helsebringende effekt startet da han selv ble syk. I dag er han president i Nordisk selskap for medisinsk humor. Han mener at mange pasienter får det bedre når de ler mer, selv om latteren i seg selv ikke kan kurere sykdommen. Reporter Thanh-Tam Ngo ble med ham på jobben en ganske vanlig munter dag.

Programmet sendes også på NRK1 søndag 22. desember kl 22.30

Egenprodusert flerkulturelt magasin
Prosjektleder Marianne Mikkelsen
Pressekontakt Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83