Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK3 tirsdag 6. april 2010 kl 21.30 True Blood

Kaldhjerta Hannah

Sookie (Anna Paquin) og Hugo (Christopher Gartin) poserer som et forlovet par når de oppsøker Light of Day-menigheten. (Foto: HBO)
Sookie (Anna Paquin) og Hugo (Christopher Gartin) poserer som et forlovet par når de oppsøker Light of Day-menigheten. (Foto: HBO)
Tara og Eggs kjører ned motorveien når Eggs skjønner at han har vært der før. Han utforsker skogen rundt, og det går opp for ham at det er et ondskapsfullt sted.

Sam og Daphne har det morsomt med å løpe rundt i skogen, helt til Daphne presenterer en uvelkommen overraskelse.

Eric er ute etter Sookie, og får Bills gamlekjæreste til å komme til byen – en eks han ikke har sett på 70 år. Det skal vise seg at Bill ikke alltid har vært den milde og høflige vampyren han er i dag. I Dallas treffer Sookie Hugo – et annet menneske som dater en vampyr, og sammen drar de til Light of Day-instituttet.

De later som de er et forlovet par på leting etter en kirke å gifte seg i, og møter Newlin-paret som viser dem rundt i kirken. Men Steve har også en overraskelse til dem.

Jason er blitt bedt om å bygge et stillas til en soloppgangsseremoni hvor en vampyr skal utsettes for sollys foran hele menigheten. Jason er mer og mer i tvil om hvorvidt dette er noe han ønsker å ta del i.

Om serien
Etter at japanske forskere har utviklet syntetisk blod kan vampyrer nå plukke med seg en firepakning med "True Blood" fra butikken i stedet for å drikke menneskeblod. Vampyrene har organisert seg og kan gå fritt, om ikke komfortabelt, omkring blant vanlige mennesker. Etter solnedgang, vel og merke.

Med en blanding av romantikk, spenning, mysterier og humor forteller True Blood historien om Sookie (Anna Paquin), en ung servitrise med telepatiske evner som forelsker seg i den 173 år gamle vampyren Bill Compton (Stephen Moyer).

True Blood tar klassiske vampyrmyter til noe nytt og moderne, og lar forholdet mellom mennesker og vampyrer i sørstatenes USA illustrere velkjente fordommer. Det er mange som misliker at de døde får de samme rettighetene som de levende, særlig ikke etter vampyrenes blodige fortid. Og slett ikke alle vampyrer liker smaken av syntetisk blod...

"True Blood" er basert på bokserien "The Southern Vampire Mysteries" av Charlaine Harris.

Produsert av HBO
Originaltittel: True Blood, sesong II
Kveldens episode: "Hard-hearted Hannah "
Manus: Brian Buckner
Regi: Michael Lehmann
Med: Anna Paquin (Sookie Stackhouse), Stephen Moyer (Bill Compton), Sam Trammel (Sam Merlotte), Rutina Wesley (Tara Thornton) og Alexander Skarsgård (Eric Northman).
Pressekontakt: Mette Kamilla Skjong, tlf: 23 04 20 33/90 18 38 38
Tv-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900