Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 mandag 22. oktober 2001 kl 20.55 Niern: Niern: Ransom

Alle foreldres mareritt

Tom Mullen (Mel Gibson) klekker ut en dristig plan for å befri sønnen Sean (Brawley Nolte)
Tom Mullen (Mel Gibson) klekker ut en dristig plan for å befri sønnen Sean (Brawley Nolte)
Kate og Tom Mullen opplever alle foreldres mareritt når deres lille sønn blir kidnappet. Kidnapperne krever en betydelig sum i løsepenger for å slippe fri den livredde gutten. Men faren, en rik og mektig forretningsmann, tviler på kidnappernes forsikringer. Han tar derfor saken i egne hender og setter i gang en dristig og fryktløs plan.

"Ransom" starter som et tradisjonelt kidnappingsdrama på film. Fortvilte foreldre, utspekulerte kidnappere, telefonsamtaler, avlevering av penger og politiets klønete opptreden. Men filmen tar en uventet vending i det øyeblikk Tom Mullen er overbevist om at kidnapperne aldri vil slippe sønnen hans fri i live.

Riskofylt plan
Mel Gibson spiller Tom Mullen - en mann som er vant til å gjøre ting på sin måte. Han har tatt sjanser hele livet og aldri latt seg knekke. Tom bor sammen med sin vakre kone Kate og deres ti år gamle sønn, Sean, i en fasjonabel leilighet på Fifth Avenue i New York. Han har en sterk posisjon i samfunnet og en høy medieprofil.

Når hans elskede sønn blir kidnappet av desperate kriminelle, mister alt annet sin betydning. Etter at en redningsoperasjon - ledet av FBI - mislykkes, iverksetter Tom sin høyst risikofylte plan i et siste forsøk på å redde sønnens liv.

Amerikansk spillefilm fra 1996
Originaltittel: Ransom
Regi: Ron Howard
I rollene: Mel Gibson, Rene Russo, Brawley Nolte, Gary Sinise og Lili Taylor
Pressekontakt Anna-Marie Normann, tlf. 23 04 78 53

Bilder
1. Tom Mullen (Mel Gibson) klekker ut en dristig plan for å befri sønnen Sean (Brawley Nolte)
2. Gary Sinise spiller politimannen Jimmy Shaker.
3. Mel Gibson og Rene Rene Russo spiller ekteparet Tom og Kate Mullen som plutselig får sitt behagelige liv snudd på hodet når sønnen blir kidnappet.