Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 16. mai 2007 kl 22.30 Migrapolis: Fritid på norsk

Sport og lek for alle

Gohar Al Sheikh spiller i skolekorpset på Jessheim videregående skole (Foto: NRK)
Gohar Al Sheikh spiller i skolekorpset på Jessheim videregående skole (Foto: NRK)
Tamil sportsklubb er størst i Groruddalen med 450 medlemmer. Familier kommer sammen og møter på banen for å se guttene spille ball, mens jentene har moro med tamilske leker. Treneren mener at trivelig sosialt miljø og muligheten til å prate om hjemlandet på morsmålet er tiltrekkende for mange.

Men hvorfor kan de ikke trene på vanlige norske klubber? Jo, det kan de, og mange spiller både på skolelag og på tamilske lag. Arurann Ananthaharan er en av dem. Han trives begge steder, og noen ganger inviterer han sine norske kamerater til å spille på tamilske lag.

Vanskelig oppgave
Arild Steine har en vanskelig oppgave i Bærum kommune. Han er ansvarlig for å engasjere innvandrerfamilier i idrett, men mange familier har ikke tid til sånt. De jobber lange dager eller har andre prioriteringer.

Arild besøker folk, og prøver å komme over eventuelle kulturelle hindringer som står i veien for å være med i aktiviteter. Han blir kalt "inkluderingsminister" i Bærum.

Skolekorps
På Jessheim videregående skole er Gohar Al Sheikh eneste elev med innvandrerbakgrunn. Han tok et eget initiativ da han begynte å spille tuba i skolekorpset. Gohar tror at mange minoritetselever kan ha stor fordel av å spille i korps. – De blir kjent med nye mennesker med forskjellig bakgrunn, og selvfølelsen kan bli bedre, sier han.

Det er nettopp derfor han hjelper Gran skole med å øke interessen til skolekorps blant innvandrerbarn.

Egenprodusert flerkulturelt magasin fra NRK Østlandssendingen.
Prosjektleder Veslemøy Hvidsteen, tlf: 95 68 32 82
Pressekontakt: Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83 / 98 87 50 78
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900
info@nrk.no