Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK3 tirsdag 9. oktober 2012 kl 21.30 Leo & U-landslaget

Påskemorgen slukker sorgen


Leo og U-landslaget drar til påskefjellet i Hemsedal, som nylig ble kåret til verdens dyreste vintersportssted. Nå skal de se med egne øyne hvordan høytiden feires. Får de øye på påskens egentlige budskap, eller har penger blitt den nye religionen?

Leo Ajkic tar med seg tre innvandrerkompiser fra Somalia, Thailand og Cuba på en reise i det norske samfunn. De skal oppleve nordmenn i ulike sosiale settinger, og vi får se oss selv utenifra - gjennom øynene på en ekte utlending.

U-landslaget
Leos kompiser er kritiske Jamal, sprudlende AP og nysgjerrige Tom Soya. De kaller seg U-landslaget, og målet deres er å forstå nordmenn bedre enn før, og å finne seg enda bedre til rette i det norske samfunn.

Med sin unike intervjustil og swagger tar Leo styringen, og de neste ukene opplever U-landslaget alt fra den norske påskefeiringen, pappaperm og vår tids selvrealisering til stillheten i den norske naturen.

Hvordan blir U-landslaget tatt i mot på reisen?

U-landslaget består av:
Jamal fra Somalia: Han er en som våger å si sin mening uansett om det er politisk korrekt eller ikke. Han er alltid klar for en diskusjon.

Tom Soya fra Thailand: Gjengens store gledesspreder, er aldri i dårlig humør og har aldri noe negativ å si, så lenge ting er rettferdig.

AP fra Cuba: U-landslagets damemagnet, svært utadvendt, kontaktsøkende og ja, selvfølgelig - glad i damer.

Underholdningsserie i 8 deler
NRK Ung (2012)
Programleder: Leo Ajkic
Redaksjonssjef: Håkon Moslet, hakon.moslet@nrk.no
Prosjektleder: Øyvind Thoen, oyvind.thoen@nrk.no
Presseansvarlig: Silje Marie Lien, silje.marie.lien@nrk.no, telefon: 23 04 41 01/ 97 52 52 87
TV-seere bes kontakte Publikumsservice: tlf: 815 65 900 info@nrk.no