Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 22. august 2010 kl 18.30 Åpen himmel: Alternativ medisin - mirakel eller hjelp i nød?

Forsker på miraklene


Forskeren Vinjar Fønnebø samler på historier om folk som har blitt friske gjennom alternativ medisin. Selv er han adventist, og ser ikke bort fra at det kan skje mirakler.

I denne utgaven av "Åpen Himmel" forteller han om sin tro, og om sitt møte med folks uforklarlige opplevelser.

Halvparten av den norske befolkning har de siste 12 måneder oppsøkt alternativ medisin, og mange forteller at det har gjort dem frisk.

Fascinert
Fønnebø er åpen for de forskjellige historiene om tro, helbredelse og alternativ medisin. Og han har lite til overs for at flere legekolleger avviser miraklene.

- Som ung adventist lærte jeg meg å stå for noe som de aller fleste mente ikke var rett. Nå blir jeg fascinert av dem som tror på en annen måte å bli frisk på, enn det store flertallet gjør, sier han.

Ønsker å hjelpe
I dette programmet blir vi med Fønnebø på fjelltur og på besøk til rehabiliteringssenteret Nord-Norges Kurbad i Tromsø. Dette senteret ble tidligere drevet av adventistene. Her serveres et rikholdig vegetarisk tilbud av mat, fordi adventistene i store deler av verden lever som vegetarianere.

- Vi ser på kroppen som et tempel, og for oss adventister er det derfor en del av troen å spise sunt og passe helsa. Samtidig har vi en sterk tankegang om å "være noe for noen". Alt dette har påvirket mitt valg av arbeid og livsvei, forteller legen og forskeren Vinjar Fønnebø i "Åpen Himmel".

Egenproduksjon 2010
Prosjektleder Magne Vik Bjørkøy, NRK Temaredaksjonen: , 73 88 12 00 dir. 73 88 15 86, mobil 90 78 99 50
TV-seere bes kontakte: Publikumsservice, tlf 815 65 900