Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 28. januar 2006 kl 18.30 Avd. Barn

Hester, fotball – og kvalme

Kornelia (10) brakk armen da hun falt av hesten, men har ikke lyst til å slutte å ri av den grunn. (Foto: NRK)
Kornelia (10) brakk armen da hun falt av hesten, men har ikke lyst til å slutte å ri av den grunn. (Foto: NRK)
I kveld møter vi Kornelia (10) som har fått et stygt armbrudd, hun falt nemlig av hesten da hun skulle ta rideknappen. Samtidig drømmer Remi (12) med astma om å spille fotball under Norway Cup. Elizabeth (10) blir ofte dårlig av kreftbehandlingen.

Legen har satt to pinner i armen til Kornelia slik at det skal gro pent, men når armen har grodd, må pinnene ut… Dessuten lurer mammaen til Kornelia på om det er en god idé at datteren skal ri mer i det hele tatt.

Fotball og astma
Remi drømmer ikke om å ri, men om å spille fotball. Aller helst vil han delta i Norway Cup, men astmaen hans er blitt verre. Målet er å bli frisk nok til å spille under fotballturneringen, men da må han først på sykehuset for å finne ut hvorfor han har blitt dårligere.

Og kreftsyke Elizabeth (10) får en dårlig start på dagen, for behandlingen hun får kan gjøre henne kvalm.

Om serien
Barne- og ungdomsavdelingen i NRK har fulgt livet på Barnesenteret på Ullevål universitetssykehus i ett år. Gjennom seks episoder blir vi bedre kjent med barn mellom ti og fjorten år som av ulike grunner må på sykehus.

Noen er der bare et par dager, som Ole-Kristian (13) som var uheldig i gymtimen og ødela kneet. Andre, og som Elizabeth (10) med kreft - hun må være der i nesten ett år.

I "Avd. Barn" er det barna selv som forteller om sine opplevelser på sykehuset.

200 timer med råmateriale er blitt klippet ned til seks halvtimes programmer. Resultatet er blitt et innblikk i livet på sykehuset – slik barna opplever det.

Egenprodusert dokumentarserie i seks deler fra Barne- og ungdomsavdelingen (2005)
Prosjektleder: Thale Persen
Pressekontakt: Eirin Grytbakk, tlf 23 04 86 96/995 39 252