Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 29. mai 2009 kl 21.20 Detektimen: Lewis

Inspektøren er varm i trøya

Inspektør Lewis (Kevin Whately) og hans assistent Hathaway (Laurence Fox) er tilbake i Detektimen. (Foto: Granada)
Inspektør Lewis (Kevin Whately) og hans assistent Hathaway (Laurence Fox) er tilbake i Detektimen. (Foto: Granada)
Politimannen Robbie Lewis (Kevin Whately) dukket første gang opp som nybakt inspektør i Detektimen for halvannet år siden. Mange vil sikkert huske at Lewis også en gang var inspektør Morses assistent. Nå er Lewis vel innsatt i forgjengerens jobb, og i samme politidistrikt – Oxford.

Lewis har rukket å bli skikkelig varm i trøya, og her er han tilbake i en ny omgang av serien.

Motsetninger
Universitetsbyen Oxford ligger i Lewis’ distrikt, der han gjør tjeneste i Thames Valley-politiet. Av atskillig yngre årgang er James Hathaway (Laurence Fox), Lewis’ nærmeste medhjelper.

James Hathaway er en velutdannet og ung overkonstabel. En type som Lewis fort kunne komme til å mislike. I utgangspunktet står Hathaway på bedre fot med politisjef Jean Innocent (Rebecca Front) enn med Lewis selv. Det ligger i kortene at Lewis og Hathaway kommer til å gå noen runder med hverandre.

Et pund i kjøtt og blod
Episoden i Detektimen åpner med at Lewis og Hathaway blir utkalt til Oxfords studentteater der skuespilleren Richard Scott er funnet død bak scenen, med en kniv i brystet, etter en generalprøve. Scott er en av Oxfords profesjonelle aktører, engasjert til å hjelpe studentene med oppsetningen av Shakespeares "Kjøpmannen i Venezia".

I stykket skulle Scott spille rollen som pengeutlåneren Shylock, kjent for de sjokkerende ordene om at han vil ta "et pund kjøtt og blod" fra et vilkårlig sted på kroppen til den uheldige låntaker, kjøpmannen.

Så blir også frilansjournalisten Amanda Costello funnet drept. Hun var kommet til generalprøven for anmelde oppsetningen i studentavisen.

Mer om serien
Inspektør Lewis er fra før den fødte etterforsker, han er dreven i å oppklare mordsaker og liker å få brynt hjernen i jobben. Han er en mann som har gått tjenesteveien, og allerede i løpet av årene som Morses medhjelper begynte han å vise gode takter.

Den nye britiske krimserien "Lewis" var den mest sette serien i Storbritannia i 2006 ("såpe"-serier inkludert). Seerne hilste avdøde inspektør Morses assistent Robbie Lewis (Kevin Whately) velkommen på arenaen. Arenaen er som før Thames Valley-politiet, universitetsbyen Oxford og nærliggende områder.

Lewis’ medhjelper er overkonstabel James Hathaway (Laurence Fox), en ung og velutdannet politimann. Deres sjef er Jean Innocent (Rebecca Front) og patolog hos Thames Valley-politiet er dr. Laura Hobson (Clare Holman).

Britisk krim (2008)
Originaltittel: Lewis, series 3 - The Quality of Mercy
Produsert av: Granada
I de viktigste rollene: Kevin Whately (Robbie Lewis), Laurence Fox (James Hathaway), Clare Holman (Laura Hobbs)
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57
Tv-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900