Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 8. oktober 2003 kl 23.10 Lydverket

Blondine møter Blondie

I kveld byr Siri Høstmælingen og Rune Nilson på rock fra New York. (Foto: Stian Andersen)
I kveld byr Siri Høstmælingen og Rune Nilson på rock fra New York. (Foto: Stian Andersen)
Siri Høstmælingen har møtt Blondie i London. New York-bandet var store på slutten av 70-tallet og begynnelsen av 80-tallet, og er nå tilbake for fullt. Blondie har også inspirert et av Amerikas mest hypede band på denne siden av tusenårsskiftet, The Strokes. ”Lydverket” møtte bandet i hjembyen New York.

”Lydverket” har filmet en konsert med Blondie slik de arter seg på scenen i 2003, og Siri har selvsagt snakket lenge og vel med bandmedlemmene. Hun spør om hvordan det var å komme tilbake i rampelyset som band etter å ha vært så store for 20 år siden. Har de fremdeles noe å komme med?

”Lydverket” har også vært i New York og truffet The Strokes. Bandet erobret norske rockeentusiasters hjerter i 2001, og siden har de nektet å gi fra seg plassen.

Svenskebølge i Bergen
Karin Park og Stockhaus er to av de mest interessante soloartistene som har kommet fra musikkbyen Bergen. Men de er svenske, og ikke bergensere. ”Lydverket” har møtt begge representantene for den lille, men dog så viktige "svenskebølgen" i norsk musikk.

Om ”Lydverket”
Rune Nilson og Siri Høstmælingen har i år ambisjoner om å bli enda grundigere med enda større bredde enn tidligere. Det blir konsertspesialer, spennende gjester, bandintervjuer og masse musikk. Og i reportasjeserien ”Rock City” undersøker Siri hva som skjuler seg i musikkmiljøet rundt om i norske byer. Får du ikke med deg onsdagssendingene, går ”Lydverket” i reprise på NRK2 søndager.

NRK Ung
Egenprodusert musikkmagasin
Programledere: Siri Høstmælingen, Rune Nilson
Reportere: Yngvild Flikke, Håvard Bråthen, Geir Henning Hopland
Prosjektleder: Nicolai Sørensen
Vaktsjef: Åslaug Sem, 92023316
Pressekontakt: Frøydis Haug, 23 04 99 18/ 98 48 02 78


LENKER
  • Hjemmeside