Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 15. juli 2004 kl 19.30 På skråplanet: "Om det stemmer, så er det ikke min feil"

Eksentrisk oppfinner

Egil Teige har laget fire fargerike portretter av fire fargerike mennesker. (Foto: Anne Liv Ekroll, NRK)
Egil Teige har laget fire fargerike portretter av fire fargerike mennesker. (Foto: Anne Liv Ekroll, NRK)
Bengt Carling har flere jern i ilden enn de fleste. Han er oppfinner, kunstner, kokk, skulptør, forsker, musiker og en hel del annet. I dette portrettet bringer programleder Egil Teige oss litt nærmere denne originalen.

Carling bor på Lidingö i Stockholm sammen med familie. Han har en svært variert bakgrunn, og han uttrykker seg på et utall forskjellige måter. Hør bare: Han har funnet opp en agurkkjerneuthuler og en automatisk pannekakemaskin, laget en teaterforestilling der publikum ikke fikk bruke øynene og der deres pusting ble brukt i musikalske uttrykk. Han er en fremragende is-kunstner og tryller frem matkunstverk på kjøkkenet. Noen av disse nytes av familie og venner.

Carling er en dragefantast, han er mannen bak begrepet "kompostmodernismen" og han er kjent for utstillingen "Ararat", der metangass fra elefantavføring varmet opp drivbenker. Det burde med andre ord være mer enn nok å ta fatt i. Vi kan garantere et interessant innblikk i Carlings fargerike verden.


Om serien
Vi er alle originaler, men noen er definitivt mer originale enn andre. I "På skråplanet" blir det underholdende og lærerike portretter av fargerike karakterer - mennesker som virkelig har våget å gå sine egne veier.

Programleder Egil Teige har truffet stuntpoeten Triztan (Kjell Erik) Vindtorn, oppfinner, interiørarkitekt og kunstner Bengt Carling, "den levende kalenderen og rutetabellen" Bjørn Erik Stubberud og maleren, filosofen og livskunstneren Laurie Grundt.

Egenprodusert portrettserieav Faktaavdelingen, Samfunnsredaksjonen
Programleder: Egil Teige
Presseansvarlig: Håkon M. Sverdrup, tlf 23 04 98 41/92 01 55 79,