Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 mandag 19. juli 1999 kl 19.30 Billedkunstneren fra Brovst

Billedkunstneren fra Brovst (t)


NRK2 mandag 19. juli kl 19.30
Billedkunstneren fra Brovst

En usedvanlig mann fra Brovst

Henrik Nielsen er en usedvanlig mann. Han lager bilder. Han kan ikke la være. Men bildene hører sammen med ord. Ord på papiret - han kaller dem utsagn.
Vi skal møte bildemakeren fra Brovst i Danmark. Han lager små bilder med ord til. Han lager dem små, så virker de litt mer ufarlige. Så gjemmer han dem vekk i arkivskuffer og reiser av og til med dem i en koffert. De egner seg best til enmanns-publikum, selv om han har hatt bilder med på Kunstnernes Høstutstilling og andre sensurerte utstillinger. Noen ganger lager han også masketeater.

Hvor går vi?
Henrik Nielsen er opptatt av vår vestlige form for sivilisasjon, hvis forutsetning er en meget høy grad av industrialisering. Henrik selv er industriarbeider og har vært aktiv i arbeiderbevegelsen. Han føler seg i pakt med massene. Men stiller spørsmål. Hva er det som skjer? Og hvor går vi hen?
I sitt eget liv med familien på en mark ved Brovst gjør han seg umake med dagligdagse grunningredienser. Råvarene og sameksistensen med menneskene, dyrene, årstidene, været og naturen.

NRK2 mandag kl. 20.40

Bilde (via Scanpix/Internett)
Bilde- og ordmaker Henrik Nielsen er opptatt av hvor den vestlige sivilisasjon tar veien.

Dansk dokumentar
Pressekontakt Fjernsynets informasjonsavdeling: Anne Bekkevold, 23 04 89 56