Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 14. april 2002 kl 20.00 Fotball direkte: Tippeligaen: Rosenborg-Odd

Fotballen kommer


Endelig er det klart for premiere i årets Tippeliga, og NRK er på plass for å gi seerne smakebiter fra årets serierunde. Oppstarten er i kveld, og deretter går det slag i slag gjennom sesongen, noe som betyr fotball på NRK hver serierunde fremover.

Årets fotballmeny på NRK er noe annerledes enn tidligere. Verken NRK eller TV2 har anledning til å vise levende bilder fra kampene i et direktesendt fotballmagasin. Likevel blir det mye fotball på søndagene når serierundene i Tippeligaen går av stabelen. I stedet for fotballmagasinet på NRK2 som vi husker fra i fjor, sender NRK1 inntil tre minutter fra kampene som starter kl 18.00, i Dagsrevyen.

Deretter følges kampene opp fra kl 19.45 til 20.00 i en oppsummering på NRK1. Her vil NRK-Sporten gå live inn i den siste delen av serierunden, i tillegg til at det blir reportasjer og intervjuer. Mennene som skal styre showet, er programleder Espen Graff og ekspertkommentator Jan Åge Fjørtoft. Det er hovedsakelig disse to som skal formidle 19.45-sendingen ut til folket, men de vil selvfølgelig innimellom få hjelp av Sportens øvrige programledere.

Søndagene avsluttes med Sportsrevyen fra kl 22.00-22.30 på NRK1. Den blir som alltid nyhetsorientert, i tillegg til at den naturlig nok vil inneholde mye fotball.

16 direktekamper
Fotballavtalen som NRK sikret seg i samarbeid med TV2, gir NRK rett til å sende 16 tippeligakamper direkte. I tillegg skal det sendes tre kvinnekamper og flere cupkamper. De kampene NRK plukker ut og velger å sende direkte, blir satt opp i fra kl 20.00-22.00 de aktuelle søndagene.

Den første direktesendte kampen på NRK1 går allerede i serieåpningen søndag 14. april, og det er Rosenborg-Odd som får æren av å åpne ballet. Tippeligakampene blir hovedsakelig formidlet til seerne med kommentarer fra radarparet Arne Scheie og Egil ”Drillo” Olsen. Når det gjelder Toppserien for kvinner, er det Olav Traaen som skal ta seg av de kampene.

Foreløpig har NRK satt opp seks kamper fra Tippeligaen i tillegg til premieren. Disse sendes 21. og 28. april, 9. og 16. mai og 16. og 24. juni.

Det er med andre ord mye å glede seg til for fotballinteresserte på NRK1 utover våren og sommeren. Og forhåpentligvis blir årets Tippeliga like spennende som fjorårets. Da er det ikke mye mer man kan ønske seg som fotballsupporter iallefall…

NRK-Sporten
Egenproduserte sendingen
I studio: Espen Graff og Jan Åge Fjørtoft
Kommentatorer Tippeligaen menn: Arne Scheie og Egil ”Drillo” Olsen
Kommentatorer Toppserien kvinner: Olav Traaen
Pressekontakt: Sabine Hammari, 23 04 99 18/90 18 36 10

Bilder
1 Espen Graff kommenterer fotballsending kl 19.45 på søndager. (NRK-foto: Anne Liv Ekroll)
2 Arne Scheie kommenterer Tippeligaen (NRK-foto: Anne Liv Ekroll)
3.Olav Traaen