Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 8. mai 2004 kl 20.25 Edel vare

Frekke og festlige typer

Andreas Diesen arrangerer gjensyn med frekke og festlige typer. (Foto: Ole Kaland, NRK)
Andreas Diesen arrangerer gjensyn med frekke og festlige typer. (Foto: Ole Kaland, NRK)
Gjennom årenes løp har forskjellige kreative sjeler i NRKs underholdningsavdeling skapt et utall av karakterer og typer. Noen av dem er nærmest for kultfigurer å regne. I kveldens program har Andreas Diesen arrangert et møte med noen av de mest folkekjære alter egoene.

Mange av Norges mest kjente og populære komikere har hatt egne underholdningsprogrammer på NRK. Felles for mange av dem er at de opptrer med en rekke forskjellige karakterer eller typer. Enkelte av disse typene har virkelig festet seg i minnet til folk, og vi tåler definitivt et gjensyn med noen av de mest populære.

OJ, Trond-Viggo og Borettslaget
Trond-Viggo Torgersen er en av de mest produktive komikerne når det gjelder å finne på morsomme karakterer. Vaktmester'n vet jo alle hvem er, men også Skotten og de andre karakterene fra "Fem på gaten" har vært en stor suksess. Det blir selvsagt gjensyn med dem i dette programmet.

I tillegg blir det glimt fra blant annet Robert Stoltenbergs figurer fra Borettslaget, Harald Heide-Steen jr.s uforglemmelige karakterer og Otto Jespersens taper Birger og Baron Blod. D'herrer Bache og Gokstad er naturligvis også behørig representert. Se dessuten opp for noen av typene fra Team Antonsen og fra Erlend og Steinjos skrudde univers.

Om serien
"Edel vare" er en passende betegnelse på denne serien. Her blir det galskap med Kirkvaag, Lystad og Mjøen og Team Antonsen, skarpsindig satire med Otto Jespersen og Nytt på nytt, musikalsk moro med Dizzie Tunes og Kontrapunkt, talkshow med Erik Bye og Dan Børge Akerø og gapskratt med Kvinner på randen, Blunck og Schøyen og Schøyen og Holmen – blant mye annet.


Underholdningskavalkade fra NRK, Underholdningsavdelingen
Programleder: Andreas Diesen
Prosjektleder: Bente Bull
Pressekontakt Anna-Marie Normann, 23 04 98 41 (92 01 55 79)