Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 4. april 2009 kl 12.30 Hook - Kaptein Kroks hevn

Peter Pan er blitt voksen


Årene har gått og Peter Pan er voksen og gift med Wendys barnebarn. Han er advokat, og de har to barn. Peter har glemt alt om Peter Pan. Men når kaptein Krok kidnapper barna, må han dra tilbake til Neverland og som Peter Pan igjen for å redde dem.

Peter og familien er i London på besøk hos bestemor Wendy. Barna sover i det soverommet der den originale Peter Pan-historien begynte. Plutselig blir barna borte, og Peter finner et brev i rommet der det står at kaptein Krok har kidnappet barna.

Kaptein Krok har ikke glemt
Kaptein Krok vil hevne seg på Peter Pan, men Peter har glemt fortiden. Wendy forteller Peter hvem han virkelig er og oppfordrer ham til å bli Peter Pan igjen. Med hjelp fra Tingeling kan Peter Pan igjen fly til Neverland for å redde barna fra kaptein Krok.

Om filmen
Filmen er basert på J.M. Barries roman "Peter Pan" og handlingen i filmen bygger videre på det som skjedde i boka. Selv om filmen mottok blandede kritikker, ble den en av de mest innbringende filmene i 1991.

Amerikansk eventyrfilm (1991)
Originaltittel: Hook
Regi: Steven Spielberg
Med Dustin Hoffman, Robin Williams, Julia Roberts, Bob Hoskins, Maggie Smith, Caroline Goodall, Charlie Korsmo, Amber Scott, Laurel Cronin og Phil Collins
Regi: Steven Spielberg
Produsent: Universal Pictures
Kontaktperson: Berit Ekholdt, tlf 23 04 94 50/99 79 77 43
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900 info@nrk.no