Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 torsdag 10. februar 2005 kl 21.35 Niern: Galaxy Quest

Parodi på "Star Trek"

Tjue år etter at serien "Galaxy Quest" gikk på tv, må fansen fortsatt ha sitt. Serien sendes i reprise, og skuespillerne Nesmith (Tim Allen), DeMarco (Sigourney Weaver) og Dane (Alan Rickman) tyner siste rest ut av karrieren med å opptre på sci-fi-samlinger og skrive autografer. Men det viser seg at de overvåkes av vesener fra et annet solsystem…

Under en "Galaxy Quest"-samling overhører Jason Nesmith, som spilte kommandant Peter Quincy Taggart i serien, et par besøkende som hånflirer av hele opplegget og spesielt Nesmiths entusiasme. Han drar hjem og drukner sorgen i flasken. Morgenen etter blir han vekket av noen han tror er fans, og blir med dem på en tur til noe han innbiller seg er en imponerende kopi av romskipet i serien. Nesmith er snill og spiller ut sin rollefigur for dem, før han drar hjem.

Et par dager senere blir han igjen oppsøkt av de fremmede, og denne gangen blir også resten av skuespillergjengen med. Det viser seg at de fire fansene egentlig er ekte romvesener som har fulgt "Galaxy Quest" på tv i en årrekke, og nå føler seg sikre på at bare Nesbith og DeMarco og Dane kan redde planeten deres fra undergang.

Skuespillerne blir nå tvunget til å spille sine rollefigurer i en blodig krig mot Thermianernes hevngjerrige leder: General Sarris (Robin Sachs).

Om filmen
"Galaxy Quest" er komedie fra ende til annen. Historien minner mye om en hvilken som helst episode av "Star Trek" eller "Babylon 5", men samtidig er filmen en parodi på sci-fi serier. Filmen tar også et lite oppgjør med den kultstatusen slike serier har en tendens til å få.

Amerikansk sci-fi komedie (1999)
Originaltittel: "Galaxy Quest"
Med: Tim Allen, Sigourney Weaver, Alan Rickman, Tony Shalhoub, Sam Rockwell, Robin Sachs
Regi: Dean Parisot
Pressekontakt: Inger Larsen , tlf. 23 04 74 83 / 98 87 50 78