Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 3. mai 2005 kl 00.05 Malena

Uimotståelige Malena

Malena (Monica Bellucci) får mennene til å bli i fyr og flamme (Foto: UIP)
Malena (Monica Bellucci) får mennene til å bli i fyr og flamme (Foto: UIP)
Sommeren 1940: Mussolini erklærer krig, og solen steker over Sicilia fra en krystallklar himmel. Med sine lange, flotte ben, billedskjønne ansikt og sensuelle utstråling, dreier Malena hodene på alle menn – og ikke minst på den 13-årige Renato.

Renato (Giuseppe Sulfaro) er en 13 år gammel gutt som vokser opp i en liten landsby på Sicilia. Mussolini har kommet til makten, og erklært krig mot England. Men Renato har andre ting å tenke på – for det meste jenter. Mens han henger ute med kamerater på stranden, får han øye på Malena (Monica Bellucci).

Besatte beilere
Renato blir helt besatt av Malena, og følger etter henne som en valp. Han spionerer på henne så ofte han kan, og i fantasien ser han henne som sin medspiller i erotiske filmer.

Men Renato er ikke den eneste mannen i byen som er blendet av Malenas sjarm. Mannfolkene studerer åpenlyst hvert skritt hun tar. Unge menn retter urolig på buksene, gifte menn plystrer anerkjennende og kommer med frekke kommentarer, ja selv de eldre herrene på kafeene smiler salig.

Dømmende damer
Er hun, som de sjalu sortkledde konene mener, en amoralsk hore? Eller er hun, som mennene oppfatter henne, en bedårende gudinne, og en velskapt påminnelse om den fantastiske forelskelsen de aldri kommer over og aldri glemmer?

Malena får også føle krigen på kroppen. Hun har fått melding om at ektemannen Nino er drept i kamp, og hun blir nødt til å prostituere seg for å overleve.

Italiensk spillefilm fra 2000
Originaltittel Malena
Regi Giuseppe Tornatore
I rollene Monia Bellucci, Giuseppe Sulfaro, Luciano Federico, Matilde Piana, Pietro Notarianni, Gaetano Aronica
Pressekontakt Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83