Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 19. juni 2000 kl 19.30 Med sjel og særpreg: Siste bud? Solgt!

Med sjel og særpreg: Siste bud? Solgt! (


NRK1 mandag 19. juni kl 19.30
Med sjel og særpreg (2:7): Siste bud? Solgt?

\"Toillbaill\" med hammeren

- Bajas, sier noen. Andre kaller meg vel både \"toillbaill\" og \"kjeftaure\". Men slikt må en profesjonell auksjonarius lære seg å leve med, så lenge man vet med seg selv at man driver en seriøs bedrift med ærlige hensikter, sier Georg Schult Jessen. Vi møter ham i kveldens portrettprogram signert Andreas Lunnan og Sverre Krüger.

Schult Jessen har drevet som auksjonarius mer enn et halvt hundreår, først sammen med sin far, senere for egen maskin. Nå har han overdratt ansvaret for forretningen til sin sønn Odd Ragnar, men han klarer ikke helt å takke farvel til bransjen.

- For den som liker å treffe glade mennesker, er dette den ideelle business, og jeg slipper ikke hammeren før de bærer meg ut, garanterer den frodige Steinkjer-mannen, som i løpet av sin karriere har banket seg gjennom hundrevis av auksjoner. Daglig har han butikken full av trofaste kunder som snuser omkring etter \"antikviteter og snurrepiperier\".

- Jeg tror faktisk denne jobben er som skapt for meg, humrer Georg Schult Jessen. - Hvordan tror du det ville gått om jeg skulle vært ekspeditør i en kolonialforretning? Jeg hadde knapt klart å selge en halvkilo margarin. Men antikviteter? Jøss, bare spør...

Om serien
I en serie sommerportretter, signert det populære NRK-teamet Andreas Lunnan og Sverre Krüger, møter vi hverdagsmennesker som har tråkket litt utenfor oppgåtte stier. Det er mennesker som har entusiasmen og optimismen til felles. \"Med sjel og særpreg\" setter de farge på hverdagen.

NRK1 mandag kl 19.30

Bilde
Selv om auksjonarius Georg Schult Jessen har overdratt sin auksjonsforretning i Steinkjer til sønnen, klarer han ikke helt å legge fra seg hammeren. (Foto: Andreas Lunnan).

Egenprodusert fra NRK Sør- Trøndelag
Ved Andreas Lunnan og Sverre Krüger
Pressekontakt i Fjernsynets informasjonsavdeling: Siri Grønning Meyer, tlf. 23048123