Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 9. april 2000 kl 21.10 Halleluja!

Halleluja! (ttv)


NRK1 søndag 9. april kl 21.10
Halleluja! (7:9)

Skutt på mammas rygg

Soldater. Mamma flykter med lille Sallay på ryggen. Skudd. Tre slag i Sallays rygg. En kule sitter fast i ryggmargen. Sallay er lam fra livet og ned. Møt Sallay, hennes hjelpere og \"kirkerockerne\" Iver Kleive Kompani i \"Halleluja\" på søndag.

Sallay (5) kom til Norge for halvannet år siden. Hun var heldig, hun hadde en onkel som hadde reist til Norge for å studere i 1986. Derfor kunne hun reise fra det krigsødelagte Sierra Leone og få hjelp. Legen i Sierra Leone hadde sagt klart fra til hennes mor: \" Hvis Sallay ikke får hjelp et annet sted, kommer hun til å dø. Vi har ikke utstyr her. Krigen har ødelagt alt.\"

I Rakkestad i Østfold satt trebarnsfaren Odd Runar Solbakken og kjempet med dyp depresjon. Så dyp at han var uføretrygdet. Religiøs var han ikke, men nå var han så fortvilet at han satte seg ned og ba til Gud om hjelp. Noe å drive med, noe som kunne gi livet retning og mening. En stund etterpå treffer han Hamid. Hamid forteller om niesen Sallay som står i fare for å dø på Afrikas vestkyst. Kan det være at Gud svarer meg? undrer Odd Runar. Sammen med Hamid starter han en aksjon for å få Sallay til Norge for å få medisinsk hjelp.

Kjell Erik Moen har invitert både Hamid, Sallay og Odd Runar til Sofienberg kirke denne søndagen. Vi får møte tre mennesker som har forandret hverandres liv fullstendig. Og ikke bare det, sjarmtrollet Sallay har blåst liv og engasjement inn i store deler av lokalsamfunnet Rakkestad.

Ikke akkurat barnesanger
Hvor stor sans Sallay har for musikken til Iver Kleive Kompani er usikkert. Det er ikke akkurat barnesanger Iver Kleive og hans 20 mann store ensemble serverer, men derimot temmelig rocka, uvanlige og spennende versjoner av gamle salmer og kirkemusikk. Med heavy-rockeren Ronni Le Tekrø på gitar, kor på 12, trompet og fullt band bør det kunne løfte seg under taket i Sofienberg kirke denne gangen.

NRK1 søndag kl 21.10

Bilde
Sallay og Hamid Bangura og Odd Runar Solbakken møter du hos Kjell Erik Moen.
NRK-foto Anne Liv Ekroll
Egenprodusert religiøst program
Programleder: Kjell Erik Moen
Ved: Bjørg Kittelsen og Marin Klaseie
Pressekontakt i Fjernsynets informasjonsavdeling: Anna-Marie Normann, tlf. 23 04 78 53