Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 søndag 28. mars 1999 kl 18.50 The Best Man

The Best Man (t)


NRK2 søndag 28. mars kl 18.50
The Best Man

Må den beste vinne

Lee Tracy ble Oscar-nominert for sin rolle som den døende ekspresidenten Art Hocstader i \"The Best Man\". De to rivaliserende presidentkandidatene, Will Russel og Joe Cantwell, er begge avhengig av hans støtte for å bli nominert.
Will Russel, som spilles av Henry Fonda, er den rike, intelligente og veltalende politikeren som nyter stor respekt. Han leder knapt på meningsmålingene. Hans sterkeste utfordrer, senator Joe Cantwell (Cliff Robertson) er fattiggutten som målbevisst har albuet seg fram i politikken. Hans rettesnor har vært at målet helliger midlet. Og målet er Det hvite hus. Han har bevisst skapt seg et image som en folkets mann, en forsvarer av de grunnleggende amerikanske verdier og en mann med plettfri vandel.
Mellom disse to diametralt forskjellige politikertypene vil kampen stå. Helt avgjørende for utfallet av nominasjonen vil være hvem av dem som får ekspresident Art Hockstaders støtte.
Før det avgjørende partilandsmøtet oppsøker han begge kandidatene.

Kompromitterende opplysninger
I det viktige møtet med ekspresidenten legger Joe Cantwell på bordet dokumenter som avslører at rivalen Will Russel har vært innlagt på psykiatrisk sykehus etter et nervøst sammenbrudd. Dessuten legger han ikke skjul på at han kjenner til Russels mange kvinnehistorier og skrantende ekteskap. Hvis disse kompromitterende opplysningene ble offentlig kjent, ville det kunne skade partiet, argumenterer Cantwell.
I mellomtiden har Will Russels medarbeidere - uten hans kjennskap - gravd fram informasjon som tyder på at Joe Cantwell ikke har helt rent rulleblad.
Kampen mellom de to frontfigurene hardner til. Hvilken rolle vil de kompromitterende opplysningene om kandidatenes privatliv spille for utfallet?
NRK2 søndag kl 18.50

Bilde (elektronisk via NTB, Data- tv/Internett)
Hvem er best skikket til å bekle presidentembetet: Will Russel (Henry Fonda) eller Joe Cantwell (Cliff Robertson).

Film - innkjøpt
Produksjonsland: USA (1964)
Originaltittel: The Best Man
Regi: Franklin Schaffner
I rollene: Henry Fonda, Cliff Robertson, Lee Tracy, Shelley Berman, Edie Adams, Margaret Leighton, Ann Sothern, Mahalia Jackson m.fl.
Pressekontakt: Anne-Marie Astad, tlf 23 04 98 41