Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 tirsdag 12. desember 2000 kl 19.30 Hjemmefronten

Hjemmefronten

NRK2 tirsdag 12. desember kl 19.30
Hjemmefronten

Barn og sorg

Hvert år mister om lag 2000 barn her i landet en av foreldrene sine. Mange undervurderer barns sorg og tror at de kommer lettere over et slikt tap enn det voksne gjør. Barn og sorg er hovedtema i kveldens utgave av \"Hjemmefronten\".

Til debatt om dette temaet møter leder for Senter for krisepsykologi, Atle Dyregrov, og Lisbeth Valbakken, mor til to gutter på 17 og 12 år.

Barnas spisevaner
Mange foreldre bekymrer seg over barnas spisevaner. Nå kan de få nyttige råd om hvordan de kan lage god, sunn og spennende mat i den nye kokeboken for barnefamilier. Boken er skrevet av Lise Galaasen, som kommer til \"Hjemmefronten\".

Livet går videre for familien Smeplass. Mamma Unn Kristin har vært på tur alene i hovedstaden. Hun får erfare at det tross alt ikke er så verst å komme hjem igjen til fem døtre og mann.

Dagens \"dings\" kan komme godt med når barnas hår skal klippes...

Mens 8- åringen er opptatt av å se verden, er 9-åringen opptatt av at verden skal se ham. Ifølge programmets faste spaltist, Anna Wahlgren, er det en slitsom alder både for barn og foreldre.

Om serien
I en serie på 12 programmer setter NRK2 søkelyset på barnefamilienes hverdagssituasjoner. \"Hjemmefronten\" er et magasin som tar opp små og store spørsmål som foreldre er opptatt av på en konkret, uforutsigbar og fornøyelig måte, og er det eneste programmet på norsk fjernsyn som i sin helhet er viet temaet foreldre og barn. Programleder Danny Julio Pellicer tar utfordringen med å presentere barnefamiliens mange dilemmaer og dimensjoner.

- Vi vil presentere hverdagsdilemmaer, men samtidig forsøke å gjenspeile at det er både morsomt og hyggelig å ha barn, ikke bare fokusere på den problematiske og strevsomme siden ved foreldrerollen, sier Pellicer. I \"Hjemmefronten\" presenterer han situasjoner som foreldre og barn vil kjenne seg igjen i. Forfatteren av \"Den Store Barneboken\" og nibarnsmoren, Anna Wahlgren, er fast kåsør for programserien.

NRK2 tirsdag kl 19.30

Egenproduksjon fra NRK Troms
Programleder Danny Julio Pellicer
Pressekontakt: Siri G. Meyer, tlf 23048123, siri.gronning.meyer@nrk.no
Internettadresse: http://www3.nrk.no/kanal/nrk2/hjemmefronten/
E-mail: hjemmefronten@nrk.no