Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 28. februar 2004 kl 18.30 Laura Trenter: Det brenner!

Marerittet fortsetter

Frida (Sofie Hamilton), Christoffer (Anastasios (Stasse) Soulis) og Isabelle (Sally Frejrud Carlsson) må få hjelp av politiet (Foto: SVT)
Frida (Sofie Hamilton), Christoffer (Anastasios (Stasse) Soulis) og Isabelle (Sally Frejrud Carlsson) må få hjelp av politiet (Foto: SVT)
Frida har ikke bare problemer med dårlig samvittighet for den gamle låven som er brent ned. Nå har politiet funnet beinrester på branntomten også. Tenk om hun og Isabelle har drept et menneske!

Samtidig er det stadig noen som sniker seg rundt huset til Frida om natten og lager skumle lyder i uthuset. Hun blir livredd, men foreldrene tror hun bare fantaserer.

Mistanker
Politiet har startet etterforskning av brannen og kommer på besøk i klassen. De mistenker en eller flere pyromaner, og alle som vet noe, må si fra. Det har nå vært enda en brann, og Frida vet at Isabelle var på stedet og røykte like før. Kan hun stole på venninnen?

Om serien
"Det brenner" er basert på en bok av forfatteren Laura Trenter, og handler om de to bestevenninnene Frida og Isabelle som ufrivillig blir dratt inn i en alvorlig politisak.

Det hele starter når de to smugrøyker bak en låve, og låven like etter brenner ned. Hvem tilhører beinrestene som politiet finner i asken? Og fremfor alt – slukket de sigarettene skikkelig før de syklet fra låven?

Barnas krimdronning
Laura Trenter er blant de mest leste barnebokforfattere i Sverige i dag, og er selv datter av kjente krimforfattere (Stieg og Ulla Trenter). Hun legger ikke skjul på at hun ble inspirert hjemme der familien gjerne diskuterte mord ved middagsbordet. Flere av bøkene hennes er filmatisert, og NRK1 har tidligere vist "Pappa politi".

I "Det brenner" møter vi Sally Frejrud Carlsson, som mange vil kjenne igjen som "Siw" fra dramaserien "Veddemålet" som nettopp ble vist på NRK1.

Svensk spenningsserie for barn i tre deler
Originaltittel: Det brinner!
Regi: Mikael Marcimain
Manus: Pernilla Oljelund
I rollene: Sofie Hamilton, Sally Frejrud Carlsson, Lena B Eriksson, Örjan Landström, Loa Falkman, Cecilia Frode, Anastasios (Stasse) Soulis m.fl.
Prosjektleder i NRK: Elin Raustøl
Pressekontakt: Elisabeth Burø, tlf: 23 04 98 32/93 04 66 97