Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 onsdag 29. mars 2006 kl 21.00 Larry Sanders-show

Edderkopper og Carol Burnett

Larry forbereder et show med komediennen Carol Burnett. Han blir også fortalt at Steve Kutcher, en edderkoppekspert, vil være gjest i showet. For å få latteren i gang blir Larry spurt om å delta i et race mellom to edderkopper – på hans egen arm.

Larrys redsel for edderkopper får ham til å nøle, men han blir overtalt av Arthur. En fobi er imidlertid ingenting å spøke med, og Larry må droppe en sketsj han hadde planlagt med Carol Burnett. Edderkopp-stuntet tar hele konsentrasjonen. Hank blir også spurt om å ta edderkopp-racet, men får kalde føtter da han ser bittene på Steves arm.

I showet tilbyr Carol seg å holde en av edderkoppene. Larry vil ikke være dårligere, og sier at han frivillig går med på å holde en han også. Men Larry rykker armen til seg, og dermed flyr edderkoppen av gårde i studio. Det oppstår kaos i studio, og så rømmer resten av edderkoppene også. Dette får uante følger for de medvirkende....

Om serien
Hver onsdag utover våren skal vi følge den amerikanske talkshow-verten Larry Sanders både foran og bak kamera. Han er skapt av komikeren, tekstforfatteren og skuespilleren Garry Shandling, som her har blandet fakta og fiksjon på en helt spesiell måte. Shandling spiller selv rollen som Larry Sanders.

Sanders fremstår som en vellykket talkshow-vert, men i virkeligheten er han en svært sammensatt karakter. Han er egosentrisk, men har likevel dårlig selvtillit. Han er sta, men blir ofte vinglete når han får råd fra de underligste kanter. Han er redd for å få sparken av tv-selskapet, men klager stadig over dårlig behandling. Likevel er Larry eneste kaptein på skuta. Med seg har han produsenten Artie, en tøff tv-proff som er både mor, far, venn og manager for Larry, og assistenten Hank, en forfengelig og ikke altfor intelligent person hvis oppførsel medfører mange pinlige situasjoner.

Blant gjesten som dukker opp fremover i showet er, foruten Carol Burnett, William Shatner, Sting, Sally Field, Billy Crystal, Jim Carrey og Elvis Costello – og selvsagt David Letterman og Jay Leno.

Amerikansk komiserie (1992)
Produsert av HBO
Originaltittel: "The Larry Sanders Show"
Episodetittel: "The Spiders Episode"
Med Garry Shandling (Larry Sanders), Rip Torn (Arthur), Jeffery Tambor (Hank), Megan Gallagher (Jeannie), Wallace Langham (Phil) og Jeremy Piven (Jerry)
Pressekontakt: Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83 / 98 87 50 78