Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 18. juli 2004 kl 21.05 James Bond: Spionen som elsket meg

Som en kvinne ser det…

James Bond (Roger Moore) møter den skremmende
James Bond (Roger Moore) møter den skremmende "Jaws" (Richard Kiel)
Ian Flemings roman "Spionen som elsket meg" er ikke forfatterens mest kjente, men grepet om handlingen er originalt i den forstand at historien fortelles fra heltinnens ståsted. I filmen er dette noe dempet ned, men Barbara Bach gjør en minneverdig innsats som den sexy, russiske agenten Anya.

Trusselen denne gangen kommer fra den stormannsgale, grusomme kjeltringen Stromberg (Curt Jurgens), som planlegger et atomangrep på New York City. Forståelig nok får Anya (Barbara Bach) og James Bond (Roger Moore) nok å fylle arbeidsdagen med.

Filmens beste sekvenser er noen fantastiske ski-scener, og møtet med den to meter høye "Jaws" (Richard Kiel), mannen med ståltennene.

Om filmen
Filmen er Roger Moores tredje som James Bond, og det er tydelig at han føler seg vel til rette med rollen. Barbara Bach er både dramatisk og tøff som den russiske agenten Anya, og er nok James Bonds mest profilerte "leading lady" siden Diana Rigg i "Hemmelig tjeneste".

Skurken Strombergs undersjøiske leilighet, en labyrint av overraskende "action" og musikken til Marvin Hamlisch, sunget av Carly Simon, "Nobody Does It Better", gjør "Spionen som elsket meg" til et av høydepunktene blant James Bond-filmene.

Britisk spillefilm fra 1977
Originaltittel: "The Spy Who Loved Me"
Regi: Lewis Gilbert
I rollene: Roger Moore, Barbara Bach, Curt Jurgens, Richard Kiel, Caroline Munro
Pressekontakt:Inger Larsen , tlf: 23 04 74 83