Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 søndag 1. desember 2002 kl 20.10 Lonely Planet: Mellom-Amerika

Store kontraster i Mellom-Amerika

Neil Gibson tar oss denne gangen med til to svært forskjellige i land i Mellom-Amerika - Costa Rica og Nicaragua. Mens Costa Rica regnes for å være et av de mer velstående land i denne regionen, er Nicaragua mest kjent for den ustabile politiske situasjonen.

Neil starter sin reise i Costa Ricas hovedstad San José. Her havner han midt i den feberhete valgkampen, men han får også tid til å prøve lokale matretter og til å utforske byens natteliv. Neil oppsøker også en gruppe frivillige som prøver å hjelpe de mange fattige som lever i utkanten av storbyen.

Fra San José henger Neil seg på en motorsykkeltur og cruiser opp til Monteverde Cloud Forest Reserve. Området er kjent for sitt rike dyre- og fugleliv. Her kommer Neil i nærkontakt både med livsfarlige slanger og meget sjeldne fugler. Neil slapper av ved vulkanske kilder før han setter kursen vestover hvor han opplever rodeo, så sørover til Montezuma, et populært reisemål ved Stillehavskysten, og så videre innover i landet hvor han møter Victor som lar ham få oppleve krokodiller på nµrt hold.

Over til Nicaragua
Neste etappe på turen tilbakelegger Neil i en båt som tar ham over grensen til Nicaragua. Hans første stopp er den historiske byen El Castillo som har det eneste slottet i Mellom-Amerika.

Nord for El Castillo ligger den største innsjøen i Mellom-Amerika, Lake Nicaragua. Neil drar til øya Mancarron hvor han får høre om den rollen folket spilte under revolusjonen i Nicaragua.

Neil drar videre til Granada hvor han besøker en sigarfabrikk. Herfra haiker han til Managua, Nicaraguas hovedstad. Neil utforsker byen som ble rasert av jordskjelv i 1972.

Om serien
Lonely Planet er et velkjent begrep for de reisevante. Reisebøkene fra all verdens land selger i milliontall til ryggsekkturister som ønsker seg tips om enkle og billige måter å ta seg fram i verden på. Også de prisbelønte tv-programmene gir nyttige tips og råd, og reisemålene blir samtidig presentert på en særegen og morsom måte av de unge reporterne. I dag er fjernsynsprogrammene like kjent som bøkene, og har anslagsvis 30 millioner seere. I Lonely Planet er koffert bannlyst. Det samme er tradisjonelle turistattraksjoner, overfylte strender, luksushoteller og guidede turer. Lonely Planets reportere tar oss med til stedene vi må utforske selv.

Fakta
Originaltittel: Lonely Planet
Produksjon: Pilot Production (1998)
Pressekontakt Anna-Marie Normann, tlf. 23 04 78 53