Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 torsdag 1. november 2001 kl 21.40 Sopranos

Død over forræderen

Det er åpenbart at det finnes en tyster i Tonys gjeng. FBI har i dypeste hemmelighet utstyrt en av dem med en liten båndopptaker. Opptak av mafiaens samtaler vil gi det føderale politiet meget gode kort på hånden i kampen mot byens underverden. Men hvem er forræderen?

Det er en av Tonys venner innen politiet selv som har kommet med denne informasjonen. Detektiv Vin Makazian mener det er Big Pussy som er politiets hemmelige informant. Tony blir ganske opprørt, for han innser nødvendigheten av å gjøre kål på en av sine beste venner.

Det blir Paulie som får drapsoppdraget. Men Tony setter en klar betingelse for utførelsen. Paulie må på en eller annen måte få bekreftet at Big Pussy går rundt med en båndopptaker på seg. Hvis han ikke ser opptakeren med egne øyne, skal han bare glemme hele greia.

I mellomtiden blir Pussy og Jimmy Altieri arrestert under et FBI-raid. Begge blir løslatt mot kausjon, og det er da Paulie dukker opp for å gjennomføre sitt forsett. Problemet er bare, hvordan skal han få klærne av Pussy for å kikke etter en båndopptaker?

Jimmy Altieri dukker opp hjemme hos Tony, og av samtalen dem i mellom, innser plutselig Tony at det kanskje likevel ikke er Big Pussy som er politiets informant. En ny situasjon er dukket opp, og hva kan man gjøre for å redde skinnet til Big Pussy?


Om serien
Vi møter et robust miljø der mord, blodhevn og avsindige skøyerstreker hører med i hverdagen. Den drivende kraft og pater familias er Tony Sopranos. En forretningsmann som også er aktivt mafiamedlem i lokalmiljøet nord i New Jersey. Han er en god far og varm venn og gjør så godt han kan for seg og familien.

Men så skjer det saker og ting som gjør at hans eksistensgrunnlag svikter. Det blir svikt i pengetilførselen, og makten ser ut til å fordampe. Han søker hjelp, og da bryter helvete løs, både innen familien og innen mafiakretsen.

Amerikansk dramaserie i 13 deler
Originaltittel: The Sopranos
Regi: David Chase
I rollene: James Gandolfini, Edie Falco, Nancy Marchand, Lorraine Bracco, Michael Imperioli
Pressekontakt Anna-Marie Normann, tlf. 23 04 78 53