Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 torsdag 22. september 2005 kl 20.05 Livet med Larkins

Dansk sjarmtroll hos Larkin


Det dukker opp en sjarmerende, blond danske i kveldens episode av Larkins. Han kommer først til Mariettas hus for å spørre om leilighetsarbeid. Det viser seg snart at han er en tusenkunstner som etter hvert sjarmerer hele landsbyen.

Nåja, Charley er naturligvis ikke like begeistret for dansken. Han blir litt trett av denne ustoppelige sjarmoffensiven. Charley blir også ganske lei av all oppmerksomheten Marietta gir dansken.

Nå viser det seg at også dansker kan ha en fortid, og
Charley er ikke snauere enn at han får vite litt av hvert om den altbeseirende, blonde mannen fra Danmark...

Om serien
Livet med Larkins (Darling Buds of May) er basert på bøkene til H.E. Bates, og er spilt inn i England og Frankrike. Serien ble første gang sendt i 1991, og ble en voldsom suksess både her hjemme og i England.

Livet med Larkins ble også gjennombruddet for smellvakre Catherine Zeta Jones, som nå er en av Hollywoods største stjerner og er gift med Michael Douglas. Hun var 22 år da serien ble spilt inn og har rollen som eldstedatteren Mariette.

Serien tar oss med til året 1958, og livet er bare fryd og gammen hos familien Larkin. Familieoverhodet Pop Larkin har et hjerte av gull, men tar gjerne de rareste snarveier for å tjene noen slanter. Han er glad i mat, særlig ketchup, og han heller ned sterke cocktails med største fornøyelse.

Ma er den husmoderlige kraft som med all sin frodighet holder minimal orden i kaoset. Det vil si, orden er og blir en sterk overdrivelse i den familien. Paret har seks barn i alt.

Britisk dramaserie 1991
Originaltittel: Darling Buds of May (serie 2)
Produsert av: Yorkshire Television
Med David Jason, Pam Ferris, Catherine Zeta Jones, Philip Franks, Rachel Bell, Moray Watson, Julie Davies, Christina Giles, Katherine Giles, Stephanie Ralph, Ian Tucker.
Pressekontakt: e>2, tlf 23 04 72 36