Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 fredag 12. januar 2007 kl 21.00 Michael Palin i Himalaya

På verdens tak

Michael Palin tar oss med til Himalaya i sin nye reiseserie. (Foto: Basil Pao, BBC)
Michael Palin tar oss med til Himalaya i sin nye reiseserie. (Foto: Basil Pao, BBC)
Det blir det gjensyn med tv-personligheten, skuespilleren, humoristen og globetrotteren Michael Palin. Han drar ut på sitt mest utfordrende eventyr så langt, gjennom det majestetiske landskapet i Himalaya.

Den tidligere Monty Pyton-skuespilleren Michael Palin har de senere årene hatt stor suksess med sine reisebrev fra nær sagt alle verdenshjørner. I sin sjette ekspedisjon for BBC har han tatt turen til det indre Asia og verdens høyeste fjellkjede.

I seks episoder følger vi den sjarmerende og entusiastiske turisten på en over tre tusen kilometer lang reise som byr på prøvelser og farer, men også gleder og nye vennskap. I løpet av turen skal vi bli med til Pakistan, India, Nepal, Kina og Bhutan, før vi begir oss ned til slettene i Bangladesh.

Underveis møter Palin personligheter av alle slag, fra geriljakrigere og sherpaer til selveste Dalai Lama.

Lovløst grenseområde
Ferden starter i Pakistans nordvestlige hjørne med damptog over Khyber-passet. I det lovløse grenseområdet mot Afghanistan regjerer klanene, og al-Qaida-terrorister og Taliban-soldater opererer ganske fritt. Her møter Michael Palin lokale børsemakere som kan omskape metallskrap til våpen som Dillinger og Kalashnikov til en meget rimelig penge.


I Peshawar avlegger Palin et uhyggelig besøk hos en lokal tannlege, og blir med på et slag cricket sammen med en gjeng ivrige ungdommer. Han blir også invitert hjem til en prins for å bivåne en ekstrem form for okseveddeløp.

Litt lenger sør lever Kalash-folket, en isolert stamme som usedvanlig nok har unnsluppet islams massive dominans, og holdt på sin egen kultur og religion. De har verken biler eller fjernsyn, men her er en skole der Palin får opptre som gjesteforeleser i engelsk.

I Chitral-provinsen reiser Palin sammen med 10.000 mennesker opp Shandur-passet for å overvære en kamp på verdens høyest beliggende polobane, 3000 meter over havet.

Programmet er sendt tidligere.

Britisk reiseserie (2004)
Fra BBC Worldwide
Del 1 av 6
Originaltittel: Himalaya With Michael Palin
Produsent og regissør: Roger Mills
Pressekontakt: Marianne Vinje, 23 04 99 18
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900 info@nrk.noLENKER
  • Michael Palins egen side