Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 onsdag 1. november 2006 kl 20.50 Carnivále

Visjoner og tegn

Ben (Nick Stahl) og Sofie (Clea DuVall) (Foto: Warner Bros)
Ben (Nick Stahl) og Sofie (Clea DuVall) (Foto: Warner Bros)
Ben drømmer at han og Justin sitter fredelig på en kafé når to menn kommer inn i lokalet. De skåler, og vinduene farer opp med et brak. Både Ben og Justin våkner plutselig av dette marerittet.

På tivoliet blir Ben satt til å rydde ut av bagasjevognen. Der oppdager han et fotografi av sin mor, med bokstavene H.S. og Flo på baksiden. Han finner også en smoking identisk med den han hadde på seg i drømmen.

Et annet sted i tivoliet insisterer Sofies mor stillferdig på at Ben må komme tilbake for å bli spådd med tarotkort. Lodz presser Samson for flere detaljer om Ben og ledelsen.

Om serien
I tolv episoder tar "Carnivale" seerne med til 1930-tallets USA, og epoken speiles gjennom et lurvete, omreisende tivoli med bisarre typer. Klær, språk, samtidshendelser og samfunnsproblemer overlater ingen tvil om hvilken tid vi befinner oss i.

Et omreisende tivoli plukker opp rømlingen Ben Hawkins ute i ødemarken. 18-åringen er i ferd med å begrave moren sin, og han er helt alene i verden. Ben er ikke som alle andre, noe moren hans og barndomsvennene fikk erfare.

Et stykke unna, i en liten by, driver broder Justin Crowe en liten, men velstående menighet. Han får et kall fra Gud om å ta inn de fattige sesongarbeiderne i menigheten, noe som ikke faller i god jord blant de rike menighetsmedlemmene. Etter mye motgang og en stor tragedie begynner broder Justin å tvile på om det virkelig er Gud som har kalt på ham.

Ben og Justin har en uklar forbindelse. En konfrontasjon virker uunngåelig.

Samtidig skjer det mystiske ting både rundt menigheten og blant alle de ansatte i tivoliet.

Amerikansk dramaserie (2003)
Originaltittel: "Carnivale"
Episodetittel: "After the Ball is Over"
Med Nick Stahl (Ben Hawkins), Clancy Brown (broder Justin Crowe), Clea DuVall (Sofie), Michael J. Anderson (Samson), Patrick Bauchau (Lodz), Carla Gallo (Libby Dreifuss), Debra Christofferson (Lila) og Tim DeKay (Clayton Jones)
Regi: Jeremy Podeswa
Pressekontakt: Inger larsen, tlf: 23 04 74 83 / 98 87 50 78
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900
info@nrk.noLENKER
  • Les mer