Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 tirsdag 5. april 2005 kl 22.20 Usett: Radio Røynda

Grytten og Stavangerensemblet

Finn-Erix: Fra venstre Halvor Folgerø, Finn Tokvam og Odd-Erik Lothe. (Foto: NRK)
Finn-Erix: Fra venstre Halvor Folgerø, Finn Tokvam og Odd-Erik Lothe. (Foto: NRK)
Dansebandet Finn-Erix, ulastelig antrukket i røde dresser og hvite sko, fortsetter sin jakt på intelligent liv på baksiden av vestlandet. Nok en gang blir letingen belønnet, i det de finner en prisbelønnet forfatter og et respektert orkester fra 1980-tallet.

Journalist og forfatter Frode Grytten må absolutt kunne betegnes som "intelligent liv". Han har vunnet flere priser og mottatt strålende kritikker for sine bøker. Grytten treffer de litt mindre meritterte karene i Finn-Erix.

Finn-Erix får konkurranse om det musikalske hegemoniet når de treffer på Stavangerensemblet. Ensemblet var spesielt aktive på 1980-tallet, da de ga ut fem album på like mange år. Deretter ble det en velfortjent pause, men i 2001 gjenoppstod gruppen. Nå viser de Finn-Erix hvordan det kan gjøres.

Om serien
I snart tre år har gjengen i Radio Røynda levd et ubesværlig liv som en del av Norgesglasset på NRK P1. Her har de servert humoristiske drypp fra den nynorske virkeligheten. Men nå kaller den virkelige virkeligheten. Det er på tide med litt feltarbeid. Oppdraget er viktig: I tre programmer skal de jakte på intelligent liv "på baksiden av vestlandet". Det er gode forhåpninger om å lykkes.

Det er dansebandet Finn-Erix som har fått det ærefulle oppdraget. Deres sentrale arbeidsverktøy er populærmusikk og gode gjester. Finn-Erix består av Halvor Folgerø på fagott, Odd-Erik Lothe på stueorgel (med rytmeboks) og Finn Tokvam på vokal.


Egenprodusert underholdningsserie fra NRK Hordaland (2005)
Programledere: Halvor Folgerø, Odd-Erik Lothe og Finn Tokvam
Prosjektleder: Ole Egil Størkson
Pressekontakt: Håkon M. Sverdrup, tlf 23 04 86 96/92 01 55 79,