Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 torsdag 28. juni 2001 kl 20.10 Vagn på kanalferie

Wiens kaféliv og ungarsk puszta

Vagn Olsen (t.v.) besøker Erzebet og Ferenc som driver et småbruk på den ungarske pusztaen.
Vagn Olsen (t.v.) besøker Erzebet og Ferenc som driver et småbruk på den ungarske pusztaen.
Vagn Olsen får med seg en smakebit av Wiens kaféliv med de herligste spesialiteter før han seiler videre til Øst-Europa.

Café Hawelka er en av Wiens mest berømte kafeer og et populært tilholdssted for mange kunstnere. Ekteparet Leopold og Josefine har drevet den siden 1937, og gjennom årene har mange stamgjester nytt Josefines spesialitet, "buchteln", en smakfull pannekakerett.

Med kurs østover
Etter Wien setter Vagn Olsen kursen for Øst-Europa, og skuta ”Plevier” gjør et kort stopp i Bratislava. Der Vagn benytter anledningen til å ta et deilig varmt bad på et av byens mange termalbad.

På den ungarske pusztaen stikker han innom Ferenc og Erzebet som stolte viser fram sitt småbruk.

Generelt på denne etappen oppdager Olsen at Bratislava, Budapest og den ungarske pusztaen bærer preg av gammel historie, musikkliv og mye humor.

Om serien
Den danske reporteren Vagn Olsen er igjen på reisefot. Denne gangen går ferden på den 60 kilometer lange vannveien gjennom det europeiske kontinent.

Ferden begynner i Skagen med kystfartøyet "Lorelei" og fortsetter deretter med elvebåten "Plevier" på kanaler og farbare elver fra Rotterdam i Nederland til Sulina i Romania.
Det store spørsmålet er om båten kan gjennomføre hele reisen. Det er over 4000 kilometer til målet, og ruten går gjennom Holland, Belgia, Frankrike, Tyskland, Østerrike, Slovakia, Ungarn, Serbia, Bulgaria og til slutt Romania.

Underveis treffer Vagn en rekke fargerike personligheter. Kontrastene er også mange, for det er stor forskjell mellom livsmønstrene i det pulserende Rotterdam og det fattige Sulina.


Dansk reisereportasje
Originaltittel: Vagn på floden
Pressekontak:Anna-Marie Normann, tlf 23 04 78 53

Bilde
Vagn Olsen (t.v.) besøker Erzebet og Ferenc som driver et småbruk på den ungarske pusztaen.