Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 mandag 8. april 2013 kl 19.15 Jimmys matfabrikk

Sandwichen under lupen


Sandwicher er allsidige – du kan legge hva du vil mellom to skiver brød, og "retten" passer godt til frokost, lunsj og kveldsmat, eller som piknik-mat eller mellommåltid. Men hva inneholder en gjennomsnittssandwich?

Bonden Jimmy legger sandwichen under lupen. Først brødet – hvordan har det seg at noen typer brød holder seg ferskt så lenge? Hvorfor er ferdigskivet ost så populært? Hvorfor smelter ferdigskivet ost på en annen måte enn den man skiver selv? Og hvis denne typen ost kun inneholder 60 prosent ost – hva er da resten?

For å fullføre sin sandwichetterforskning reiser Jimmy til Wiltshire for å finne ut hvordan en produsent av ferdigpakket salat forsikrer seg om at produktet er 100 prosent fritt for insekter og kryp – en naturlig del av naturen der salaten vokser.


Britisk faktaserie fra 2009
Produsert av: BBC Science
Originaltittel: Jimmy’s food factory
Programleder: Jimmy Doherty
Pressekontakt: Jade Josefine Nordahl, 92403873 / 23 04 45 76
TV-seere kan henvende seg til: Publikumsservice, 815 65 900