Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 11. juni 2004 kl 19.55 Friidrett: Golden League: Bergen Bislett Games

Folkefest i Bergen

Karen-Marie Ellefsen og Lars Lystad ser fram til en lang og interessant friidrettssommer. (Foto: Anne Liv Ekroll/NRK)
Karen-Marie Ellefsen og Lars Lystad ser fram til en lang og interessant friidrettssommer. (Foto: Anne Liv Ekroll/NRK)
Bislett Games og årets første Golden League er i år flyttet til Fana stadion i Bergen. NRK er selvsagt på plass for å formidle topp idrettsprestasjoner og stor stemning. Lars Lystad og Karen-Marie Ellefsen følger alle de seks Golden League-stevnene i sommer. Under Bislett Games er Dag Erik Pedersen programleder fra indre bane.

Det er ventet stor stemning når verdens beste friidrettsutøvere inntar Bergen i juni. Så langt er ni verdensmestere klare for start. De mest kjente er svenske Christian Olsson (tresteg), Sergej Makarov (spyd), Berhane Adere (5000 meter for kvinner) og Hestrie Cloete (høyde kvinner).

NRK følger Golden League
Også i år åpner Bislett Games Golden League-sesongen. NRK sender direkte fra alle stevnene. Etter første stevne i Bergen går turen til Roma 2. juli. 23. juli arrangeres stevnet i Paris, 6. august Zürich, 3. september Brüssel før sesongen avsluttes i Berlin 12. september.

Det første og siste sendes direkte på NRK1. Resten sendes direkte på NRK2 med omfattende sammendrag på NRK1.

OL-uttak
Selv om OL er sesongens store mål, er Bislett Games svært viktig for de norske utøverne i år. For her har de sjansen til å kvalifisere seg til OL med et patriotisk publikum i ryggen. Arrangørene har i tillegg lovet 25 000 kroner i bonus til de som klarer OL-kravet under stevnet. De som ligger best an, er spydkasterne Ronny Nilsen (som allerede har klart kravet) og Andreas Thorkildsen, 200 meter-løper John Ertzgaard, Marius Bakken på 5000 meter og høydehopperen Anne Gerd Eieland.

Det er første gang siden de store internasjonale Bislett-stevnene kom i stand i 1965 at stevnet går utenfor Bislett stadion. Årsaken er at gamle Bislett skal rives. Men neste år er Golden League tilbake i Oslo og Bislett.

NRK Sport
Programleder på indre bane: Dag Erik Pedersen.
Kommentatorer: Lars Lystad og Karen-Marie Ellefsen
Pressekontakt: Frøydis Haug, 23 04 99 18
Sportssjef: Grethe Gynnild Johnsen, 23 04 95 05/ 91 69 24 21

Bilder
Karen-Marie Ellefsen og Lars Lystad ser fram til en lang og interessant friidrettssommer. (Foto: Anne Liv Ekroll/NRK)