Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 9. januar 2010 kl 23.15 Nattkino: The Aviator

Høytflygende ambisjoner

Howard Hughes (Leonardo DiCaprio) gjorde en stor formue om til en enrom en. Han ble en berømt pilot, filmskaper og forretningsmann, men hadde et turbulent privatliv. (Foto: Nordisk Film)
Howard Hughes (Leonardo DiCaprio) gjorde en stor formue om til en enrom en. Han ble en berømt pilot, filmskaper og forretningsmann, men hadde et turbulent privatliv. (Foto: Nordisk Film)
Howard Hughes huskes i dag først og fremst som en eksentrisk millionær som levde tilbaketrukket fra omverden. Kveldens film er derimot historien om den unge Hughes, industrimagnaten som var besatt av risiko, skjønnhet og teknologi. Han tok modige sprang innen næringslivet, flyging og film, men endte opp i en verden av frykt og paranoia.

Idet Howard Hughes arver faren selskap som 20 åring, tar han en vanvittig beslutning: Han bestemmer seg for å lage en film ulik alt annet. Første verdenskrig-filmen "Hell's Angels" blir den dyreste produksjonen hittil på det tidspunkt, og han utfører selv de dristige flystuntene og spesialdesigner selv alle kampflyene. Filmen blir en kjempesuksess.

"The Aviator" følger Hughes frem til starten av førtiårene, i en tid fylt av stadige nyskapninger, turbulente kjærlighetsforhold og nådeløse slag på forretningsfronten. Hans mot og lidenskap driver fremover en pionervirksomhet innen både luftfart og film. Hans sans for skjønnhet førte han sammen med flere Hollywood-legender.

Men etter hvert kommer dagen da Howard Hughes' høytflygende ambisjoner kolliderer med berømmelsens og rikdommens pris og hans egen besettelse av perfeksjon.

Om filmen
Filmen er regissert av Martin Scorsese, som er blant verdens fremste og mest anerkjente filmskapere. For å gjenskape Hughes verden har Scorsese og hans team valgt å benytte seg av cinematiske nyvinninger. De har forsøkt å gjenskape et inntrykk av Technicolor-farger fra Hughes' egne glansdager ved å blande digital teknologi med klassiske lysteknikker, kostymer, kulisser og miniatyrer fra 20-, 30- og 40-årene.

Amerikansk drama (2004)
Originaltittel: The Aviator
Med Leonoardo DiCaprio (Howard Hughes), Cate Blanchett (Katharine Hepburn), Kate Beckinsale (Ava Gardner), Gwen Stefani (Jean Harlow), John C. Reilly (Noah Dietrich), Alec Baldwin (Juan Trippe), Alan Alda (Senator Owen Brewster) og Jude Law (Errol Flynn).
Regi: Martin Scorsese.
Pressekontakt: Anna-Marie Normann, tlf: 23 04 78 53
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900 info@nrk.no