Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 4. juni 2008 kl 19.55 Veterinær på safari

På ferie i jungelen

Veterinær på safari: Emma melder seg som frivillig veterinær på et hjem for foreldreløse orangutanger i Borneo. (Foto: Paul Brehem)
Veterinær på safari: Emma melder seg som frivillig veterinær på et hjem for foreldreløse orangutanger i Borneo. (Foto: Paul Brehem)
Det er blitt altfor varmt for å drive inn dyr i Sør-Afrika, så veterinær Emma og familien drar på ferie til Borneo. Der gjør de akkurat det samme som når de er på jobb – tar seg av ville dyr.

Emma melder seg som frivillig veterinær på et rehabiliteringshjem for orangutanger. Her bor det om lag 25 foreldreløse unge dyr som ikke kan klare seg i jungelen uten hjelp. Mange av dem har mistet moren sin som følge av trehogst på plantasjer i området.

Imens begir Shaun seg langt inn i regnskogen sammen med representanter fra World Wide Fund for Nature (WWF). Her jakter de på en ekstremt sjelden pygmeelefant. Arten er truet av utryddelse, og WWF ønsker å merke dem med satellitthalsbånd for å overvåke bestanden.

Om serien
NRK sender nå sesong 2 i BBC-serien om Emma, veterinæren som forlot storbylivet i England for å jobbe med ville dyr i Sør-Afrika. Her stiftet hun familie med farmeren og viltdyreksperten Shaun.

I åtte episoder kan vi følge Emma på nye eventyr i den fantastiske afrikanske naturen sammen med Shaun og deres lille datter Phoebe.

Underveis får de hjelp av helikopterpiloten Big John og hans sønn Little John, som er 20 år og fast bestemt på å følge i farens fotspor. I tillegg kommer et team på et tjuetalls sterke assistenter og familiens hund, Jack Russell-terrieren Taula.

Det blir mye dramatikk og spenning, og ikke minst fantastiske naturopplevelser, praktfulle dyrebilder og rørende historier om store og små firbente som blir reddet av Emma og hjelperne hennes.

Britisk dokumentarserie i 8 deler
Originaltittel: Vet Safari 2
Produksjon: BBC (2007)
Norsk kommentar: Hanne Cecilia Aass
Pressekontakt: Helene Amlie, 23 04 77 51 / 95 10 02 99
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900 eller info@nrk.no