Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 11. mars 2013 kl 21.30 Riksforsamlinga

Rullerende monarki


Are har komme til paragraf tre i sin nye og bedre grunnlov for Norge. Den handler om monarkiet hvor den ideelle kan byttes ut ved behov... hvert år.

For å forbedre det nåværende monarkiet hyrer Are en headhunter. Målet er å finne Norges neste dronning eller konge.

For konge og fedreland
Sammen med gode hjelpere prøver Are å finne ut nøyaktig hvor glade folk er i de kongelige. Er for eksempel folk villige til å tilbe dem? Finner folk seg i at de kongelige bryter lover og regler? Foran Slottet ber Are folk tilbe kongen, mens Sturle og Markus tester om folk kan bryte lovene for kongens skyld. Are konkluderer med at monarkiet kan forbedres på flere punkter, og tar på seg jobben med å lage et nytt og betre system.

Tøft jobbintervju
Hos headhunter Trine-Lise Jagge intervjues vanlige folk som har søkt på jobben som dronning eller konge. Jobbintervjuet blir en utfordring for kandidatane som prøver å overbevise et panel med Norges verste kverulanter: Anne-Kat. Hærland, Gerd-Liv Valla, Trond Blindheim og Carl-Erik Grimstad. Fra en balkong på Karl Johan kan den nye monarken endelig vinke til folket på 17. Mai.

Om serien
"Riksforsamlinga" er en humoristisk dokumentarserie der Are Kalvø har bestemt seg for å gi Norge en ny og bedre grunnlov som stemmer overens med det folk mener nå, og ikke det folk mente for et par hundre år siden.

Gjennom åtte programmer reiser han rundt ut i landet og får bidrag fra det norske folk om hvilke prinsipper som skal danne den nye grunnloven.

Are forhører seg om hvor mye religionsfrihet folk vil ha og tester hvordan en konge eller dronning kan oppføre seg. Han får kjendiser til å kle seg nakne for den nye grunnloven og prøver ut en ny valgordning.

Til slutt gjenstår det å se hvordan den nye grunnloven blir akseptert av det norske folk.

Ares to gode hjelpere Markus Gaupås Johansen og Sturle Vik Pedersen tester hva folk egentlig mener i motsetning til hva de sier de mener.

Norsk underholdningsserie i åtte deler.
Produsert av ITV Studios Nordic (2012).
Med: Are Kalvø, Markus Gaupås Johansen og Sturle Vik Pedersen.
Presseansvarlig: Aesha Ullah, tlf: 23 04 93 75, mobil: 414 14 653.
TV-seere kan henvende seg til Publikumsservice, tlf: 815 65 900.