Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 26. desember 2000 kl 18.35 Kjære kamera(t)

Kjære kamera(t) (ttv)


NRK1 2. juledag tirsdag 26. desember kl 18.35
Kjære kamera(t) (1:4)

På jakt etter far

I romjulen får vi et gjensyn med \"Kjære Kamera(t)\", en dramaserie i fire deler som forteller en alvorlig historie på en humoristisk måte. 15 år gamle Maja (Idun Krøvel) oppdager at hun har en far som ingen har fortalt henne om. Hun reiser over halve landet for å komme i kontakt med ham. Men hun er like hemmelighetsfull som sine foresatte, og hun vil ikke fortelle noen om hvilke planer hun har. Men ikke alt går slik hun vil.

\"Kjære kamera(t)\" handler om søken etter identitet, kjærlighet, vennskap, sjalusi og generasjonsmotsetninger - universelle problemstillinger i et typisk norsk kystmiljø i vår tid.

Maja er 15 år og bor på Sunnmøre. Hun tjener lommepenger ved å fiske leppefisk som hun selger til fiskeoppdretterne i området. Leppefisk brukes til å rense lakselus av levende laks i oppdrettsanlegg og betales svært godt. Leppefiskene er et effektivt og miljøvennlig alternativ til kjemikalier.

Videokamera
Maja har fått et videokamera i konfirmasjonsgave, og naturlig nok filmer hun alt hun kommer over. Hun er en nysgjerrig ungjente med velutviklet fantasi og sans for spenning.

En dag snuser hun i gamle esker på loftet. Der finner hun sin egen fødselsannonse hvor farens navn er strøket over. Dette er et av flere spor som overbeviser henne om at hun har en ukjent far et sted i Vesterålen, nær hjemstedet til moren. Maja bestemmer seg for å legge ferien til Nord-Norge. Alle tror hun bare skal besøke tante Tea (Bente Reibo), men Maja har også helt andre planer.

Forelskelse
På reisen nordover med hurtigruta ligger en ung mann på en sofa i salongen og sover. Maja filmer ham og legger på fantasifulle kommentarer. Hun lister seg svært nær den sovende gutten, og kommer etter hvert i kontakt med han.

Gutten heter Rune (Per Kjærstad Andersen). Han sjarmerer Maja, som på sin side gjør seg interessant ved å fortelle at hun er belgisk. Dermed blir det romantikk både på engelsk og norsk. Maja blir tatt i mot av tante Tea på kaien i Sortland. Det viser at også Rune skal av der, noe som blir pinlig for Maja. Hvis hun snakker norsk til tante Tea, vil Rune skjønne at hun har bløffet ham. Og hva vil Tea tro om hun snakker engelsk? Men også Rune blir møtt av en person som gjør det minst like pinlig for ham.

Maja finner snart faren (John Sigurd Kristensen) som eier et fiskeoppdrettsanlegg. Hun forsøker alskens metoder for å komme nær ham uten å gi seg og sin misjon til kjenne. I sine forsøk på å bli kjent med ham uten å tilkjennegi sin identitet, utsettes hun for utfordringer det krever kløkt og talent for å takle.

NRK1 tirsdag kl 18.30
Tidligere sendt 30.12.95

Serie produsert av fra Videomaker AS for NRK Barne- og ungdomsavdelingen
I rollene: Idun Krøvel, Per Kjerstad Andersen, Cecilie Lund, Lise Osvoll, Janne Langaas, Bjørn Holum og John Sigurd Kristiansen.
Regi: Karl E. Rikarden
Pressekontakt: Sabine Hammari, tlf 23 04 99 18, (sabine.hammari@nrk.no)

Bilde
Miranda (Lise Osvoll), Rune (Per Kjerstad Andersen) og Maja (Idun Krøvel). (Foto. NRK)