Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 10. juli 2004 kl 21.05 Kar for sin kilt

Jess og Golly

Golly, vokteren av Glenbogle, på fisketur med datteren Jess i „Kar for sin kilt
Golly, vokteren av Glenbogle, på fisketur med datteren Jess i „Kar for sin kilt". (Foto: BBC)
Lord Kilwillies søster Dorothy svermer for å bygge et økologihus på Glenbogle, men møter motstand. Og nyankomne Jess finner ikke ut av det med sin far, Golly.

Paul som allerede er godt i gang med sitt aktivitetssenter for storbyungdom, skyter en lang pil etter Dorothys påfunn. Han mistenker henne for å være ute etter pengene hun kan tjene på en slik turistattraksjon. Da spørsmålet om adkomstvei kommer opp, viser det seg at den eneste måten å forbinde økologihuset med hovedveien på, er å legge veien gjennom aktivitetssentret.

Archie er på sin side overbevist om at Dorothys tiltak vil skape mange nye arbeidsplasser i Glenbogle, mens Lexie trekker hennes motiver i tvil.

Jess i bakevja
Også Jess, Gollys ukjente datter som er blitt en voksen kvinne og har kommet for å bo sammen med faren, har vanskeligheter med å vinne fram. Hennes far viser seg igjen å være den han er, en mann som ikke lett låner øre til kvinners ytringer.

Om serien
Kar for sin kilt er en underholdende dramaserie med handling fra det skotske høylandet. Serien er en av BBCs største dramasuksesser og har alt man venter seg av en britisk kvalitetsserie: Uimotståelig person- og miljøskildring, storslagne omgivelser og en overflod av humor og sjarm.

Archie MacDonald (Alastair Mackenzie) var 28 år da han uten forvarsel arvet Glenbogle, en av de aller største godseiendommene på det skotske høylandet. Til å begynne med ville han bare vende tilbake til sitt ukompliserte jetset-liv i London, men etter hvert har han avfunnet han seg med skjebnen og gjør nå sitt beste for å bestyre det gedigne og forfalne slottet, 200 undersåtter og over 16.000 mål med land.

Lexie (Dawn Steele), Glenbogles respektløse hushjelp og bygdas femme fatale, har etter hvert avansert til å stå ved Archies side som fruen av Glenbogle. En ukjent halvbror av Archie, Paul (Lloyd Owen), er nylig ankommet helt ut av det blå. Til mor Mollys (Susan Hampshire) store fortørnelse, fordi han er et resultat av avdøde far MacDonalds sidesprang.

Britisk dramaserie
Originaltittel: Monarch of the Glen (Serie 5)
Basert på bøker av Compton Mackenzie
Produksjon: Ecosse Films/BBC Scotland
I rollene bl.a. Susan Hampshire, Alastair Mackenzie, Dawn Steele, Hamish Clark og Alexander Morton
Les mer:
http://www.bbc.co.uk/scotland/monarch/
http://newtonmore.com/monarch/
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57


LENKER
  • http://www.bbc.co.uk/scotland/monarch/ 
  • http://newtonmore.com/monarch/