Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 20. januar 2006 kl 19.55 Melodi Grand Prix 2006: Folkefest i Bodø

Den andre semifinalen

Synnøve Svabø og Stian Barsnes Simonsen er programledere, mens Jostein Pedersen kommenterer fra Bodø Spektrum i den andre semifinalen. (Foto: Anne Liv Ekroll, NRK)
Synnøve Svabø og Stian Barsnes Simonsen er programledere, mens Jostein Pedersen kommenterer fra Bodø Spektrum i den andre semifinalen. (Foto: Anne Liv Ekroll, NRK)
20. januar er det klart for den andre semifinalen i årets Melodi Grand Prix. Den finner sted i Bodø Spektrum, der seks melodier kjemper om en plass i den store finalen i Oslo. Her er deltakerne.

For første gang i Melodi Grand Prix sin 50-årige historie arranger NRK semifinaler rundt om i landet. Finalistene til den store finalen i Oslo Spektrum lørdag 4. februar skal stemmes fram gjennom direktesendte Grand Prix-show fra Alta, Bodø og Bergen. Stian Barsnes Simonsen og Synnøve Svabø er programledere, mens Jostein Pedersen kommenterer.

De to bidragene som får flest stemmer av tv-seerne i semifinalene, går direkte videre til finalen i Oslo Spektrum. Melodiene som havner på tredje og fjerde plass, vil få en ny sjanse til å gå videre i et "siste sjanse"-show fredag 3. februar, én dag før den store finalen.

Slik stemmer man:
Telefon: 829 49 001-006 (låt nummer en, to, tre, osv.)
SMS: Send nummer på låt til 26600. Ingen kodeord.
Man kan stemme på ALLE bidrag fra første låt og det koster kr 5,00 for både telefon- og SMS-stemmer.

Finalistene til Melodi Grand Prix 2006: Folkefest i Bodø er:

Melodi 1: ABSOLUTELY FABULOUS
Artist: Queentastic

Melodi: Thomas G:son/Andreas Rickstrand
Tekst: Gerard James Borg

Queentastic består av Geir Lillejord og Dean Erik Andersen. Geir Lillejord har vært med i Melodi Grand Prix én gang før, i 2000 koret han for Rune Rudberg. Mer kjent er han nok for tiden i Great Garlic Girls og for karakteren Ruth i "Ruth og Vigdis". Han har holdt på som artist i snart tjue år og har utallige tv-opptredener bak seg.
Dean Erik Andersen er med i Melodi Grand Prix for første gang. Han er oppvokst i Kristiansand, men har bodd i Oslo de ti siste årene. Siden 1996 har han vært fast medlem av Great Garlic Girls. Som Queentastic har Lillejord og Andersen holdt på i litt under et år.

Melodi 2: HEAVEN’S IN YOUR EYES
Artist: Hanne Haugsand

Melodi og tekst: Kristian Hermanson

Hanne Kristine Haugsand har vært med i Melodi Grand Prix én gang før, da hun gikk til topps i den norske finalen med gruppa "Charmed" i 2000. De kom på 11. plass i den internasjonale finalen. Haugsand er oppvokst i Oslo, og er vokalist, musikalartist, komponist og arrangør. Blant annet skrev og sang hun VM-sangen i Oberstorf i 2005.

Melodi 3: THE BETTER SIDE OF ME
Artist: Ovi Martin

Melodi og tekst: Even Olsen

Ovi Martin er med i Melodi Grand Prix for første gang. Han kom fra Romania til Norge for ti år siden, nærmere bestemt Flekkefjord. Han startet med å spille i danseband, men repertoaret ble raskt utvidet, og nå har han nærmere hundre konserter bak seg i Norge, Sverige og Danmark. I tillegg har han skrevet og produsert Grønlands første ordentlige diskoalbum sammen med den danske produsenten Morten Stjerneholm.

Melodi 4: TOO MUCH LOVE
Artist: Marit Strømøy

Melodi og tekst: Niklas Andersson/Kristian Landgren/Thomas Lindberg

Marit Strømøy er med i Melodi Grand Prix for andre gang, i fjor deltok hun med gruppa Blissed. Hun er kjent som både artist og båtracekjører. Strømøy var også med i "Charmed" før og etter, men ikke mens, gruppa vant norske Melodi Grand Prix i 2000. Som båtracekjører vant hun for første gang EM som 16-åring, og siden har det blitt flere internasjonale titler.

Melodi 5: I HEAR MUSIC
Artist: Hans Petter Moen & Kim A. Hagen

Melodi og tekst: Hans Petter Moen/Kim A. Hagen

Kim Arne Hagen og Hans Petter Moen har begge deltatt i Melodi Grand Prix én gang før, med vokalgruppa Cheezy Keys i fjor. Låta var en av fire som kom til superfinalen. Men i MGP-sammenheng er kanskje gruppa mest kjent for det famøse pauseinnslaget i 2003, da den internasjonale finalen fant sted i Latvia…

Melodi 6: I WANNA BE
Artist: Jannicke Abrahamsen

Melodi og tekst. Niclas Molinder/Joacim Persson/Stephan Berg/Brian Hobbs

Jannicke Abrahamsen er fra Skien, men har bodd lenge i Oslo. Hun er med i Melodi Grand Prix for første gang. Hun er kjent som både barneartist og senere musikalartist. Mellom 1987 og 1997 ga hun ut ti album, og solgte 450 000 plater. Det resulterte i tre platina- og åtte gullplater! I tillegg har hun hatt flere store roller i teater- og musikaloppsetninger. Og talentet stopper ikke der, hun er også koreograf og dansepedagog.

Direktesendt underholdningsshow (2006)
Samproduksjon fra NRK Underholdning og Dinamo Story
Prosjektleder NRK: Stian Malme
Progamledere: Stian Barsnes Simonsen og Synnøve Svabø
Kommentator: Jostein Pedersen
Pressekontakter: Eirin Grytbakk, tlf 23 04 86 96/995 39 252
Sidsel Aarsnes Linden, tlf 23 04 98 41/909 55 364