Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 4. august 2005 kl 22.10 Kalde spor

Den onde hyrde

Etterforsker og patolog Frankie hjelper førstebetjent Boyd i en vanskelig sak. (Foto: Justin Canning, BBC)
Etterforsker og patolog Frankie hjelper førstebetjent Boyd i en vanskelig sak. (Foto: Justin Canning, BBC)
Natalie er en ungpike som føres inn i galskapen av en mann hun kaller Hyrden. Peter Boyd og hans team må gripe tilbake til tidligere saker av lignende karakter for å avdekke Hyrdens identitet.

Psykiateren David Carney kontakter "Kalde spor"-gruppen etter at Natalie har satt fyr på familiens hus. Hele familien – far, mor og to søsken – omkom i brannen. Natalie hevder hun ble oppsøkt av Hyrden i tiden før, og psykiateren mener Hyrden manipulerte jenta til å utslette familien.

Religiøs manipulering
Carney viser seg å ha enda en pasient som forteller en lignende historie som Natalie. Fay har tatt livet av foreldrene til en ung mann hun hevder er hennes kjæreste. Den unge mannen hevder han har vært forfulgt av kvinnen.

En tredje kvinne, Judy, skjøt seg selv med en avsagd hagle. I tiden før selvmordet hevdet også hun å ha blitt oppsøkt av Hyrden.

Et kors å bære
En pekepinn dukker opp da det viser seg at alle tre pikene har fått et sølvkors av Hyrden. Bilder av Judy fra tiden før hun skjøt seg, viser henne med det samme sølvkorset som de to andre. Fay hevder at korset ble gitt henne av Hyrden mens hun var og gjorde sine bekjennelser i den lokale kirken.

Hva veggene skjuler
Da teamet undersøker huset på branntomten nærmere, oppdager etterforskeren og patologen Frankie at det sitter avlyttingsutstyr igjen i veggene. Altså har Natalie og familien vært under oppsikt av noen før den fatale brannen.

I tillegg til de tre mentalt forstyrrede unge kvinnene dukker det senere opp enda en ung pike som har med Hyrden å gjøre. Og for første gang i seriens historie møter et medlem av Peter Boyds team døden under arbeidet med etterforskningen.

Fortsettelse følger etter Kveldsnytt.

Mer om serien
Den kritikerroste BBC-serien "Kalde spor" (Waking the Dead) er blant Storbritannias mest populære serier.

NRK sendte de tre første sesongene av serien i fjor, og i sommer er førstebetjent Peter Boyd (Trevor Eve) og hans team tilbake i seks nye dobbeltepisoder for å gjenoppta flere uløste kriminalsaker der det dukker opp nye opplysninger.

Utviklingen innen kriminalteknikk og psykologisk analyse har revolusjonert etterforskningen, slik at etterforskerne kan gjøre gjennombrudd i saker som har ligget uløst i tiår.

Foruten Boyd består spesialenheten av psykologieksperten Grace Foley, teknikeren Frankie Wharton samt etterforskerne Mel Silver og Spencer Jordan.

Britisk kriminalserie (2002)
Originaltittel: Waking the Dead (serie 4)
Produksjon: BBC
I hovedrollene: Trevor Eve, Sue Johnston, Holly Aird, Claire Goose og Wil Johnson
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57


LENKER
  • Hjemmeside