Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 22. januar 2000 kl 18.30 Smørøyet

Smørøyet (ttv)

NRK1 lørdag 22. januar kl 18.30
Smørøyet

Er Jens\' søster kleptoman?

I høst så vi Jens snuble seg gjennom åtte episoder av serien \"Søsterns verden\". Vi er nå kommet fram til det tredje avsnittet i år 2000, og Jens snubler seg videre i tenåringsverdenen der ikke alt er like enkelt å takle bestandig. Særlig ikke når det ser ut som om storesøster har begynt å stjele!

Jens og Tilde bor fortsatt hos pappa (Lars Sørbø) etter at mamma (Hege Schøyen) reiste på tur for å utforske seg selv. Jens er bekymret for Tilde, som vanlig. Hun oppfører seg merkelig, og han lurer på hva hun egentlig driver med. Har hun begynt å stjele saker og ting? Det ser ut til at Jens må ordne opp - nok en gang!

Om serien
Når man er 13 år, kan det ofte føles som om man lever i en helt annen verden enn foreldre og storesøsken. Jens (Nicolay Dahr) har en storesøster som driver med helt andre ting enn Jens. Hun vet for eksempel mye mer enn ham om festing, røyking, drikking, mensen, kviser, sommerjobber, det å henge på byen og ikke minst - kjærester. Det tror i alle fall Jens, men Mathilde - populært kalt Tilde (Lena Sandvand), er ikke så ivrig etter å fortelle den innpåslitne lillebroren sin om alt.
Hva gjør han da? Snoker, kanskje? Jens er ekspert på å finne ut interessante ting om søsteren, gjennom hennes skoledagbøker, tekstmeldinger og mail, og han lytter gjennom dørene. Samtidig er han en engstelig type, og han har en livlig fantasi hva angår søsteren. Han tror hun havner opp i all salgs trøbbel, og da må han inn å redde henne. Det er bare det at Jens så altfor ofte misforstår...

NRK1 lørdag kl 18.30

Egenprodusert barne- og ungdomsprogram
Manusforfatter \"Søsterns verden\": Stine Buer
Prosjektleder: Barbro Semmingsen
Pressekontakt, Fjernsynets informasjonsavdeling: Sabine Hammari, tlf. 23 04 99 18