Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 3. oktober 2007 kl 22.30 Migrapolis: Hadia, Sara og Ane vil forandre verden

Unge kvinner som vil noe

Migrapolis-reporter Raheela Kokab Chaudhry og politisk rådgiver Hadia Tajik i Stortingssalen (Foto: NRK)
Migrapolis-reporter Raheela Kokab Chaudhry og politisk rådgiver Hadia Tajik i Stortingssalen (Foto: NRK)
Hadia Tajik er en norsk-pakistansk jente med ambisjoner. Hun har fått drømmejobben som rådgiver for Bjarne Håkon Hanssen. Sara Azmeh Rasmussen kaller seg kulturell muslim. Hun har mistet troen, men jobber for at muslimer skal bli friere. Ane Sortland bor i Bodø, og driver med "dumstring". Hun og vennene raider søplekasser, og finner kastet mat som de mener er helt brukbar.

Hadia Tajik har i flere år vært engasjert i AUF, samtidig som hun studerte journalistikk. Hun jobbet frilans for flere aviser da det kom en telefon fra departementet. Ville hun bli rådgiver for statsråden? Nå reiser hun mye rundt og holder foredrag om regjeringens politikk.

Migrapolis er med Hadia en typisk arbeidsdag. Hvilke utfordringer møter en ung minoritetsjente når hun prøver å forandre politikken?

En kulturell muslim
Selv i Norge opplever mange muslimer kontroll og ufrihet, mener Sara Azmeh Rasmussen. I kronikker i avisene, i møter med miljøene og islamsk råd prøver hun å flytte litt på rigide holdninger.

Sara er opprinnelig fra Syria, og måtte bryte med familien og rømme fra landet for å leve et fritt liv. Men kampen for frihet fortsetter. Sara brenner for å sette muslimer fri.

En rebell i nord
- 20 millioner mennesker dør hvert år av sult, forteller Ane Sortland. - Derfor er det forferdelig at vi kaster så mye mat.

Ane vil kjempe for det offentlige rom, og ta tilbake fellesarealene. Reklame ser hun på som forsøpling. Vennegjengen i Bodø kaller seg "Beinhard bråkeklubb", og arrangerer konserter i parken for å engasjere flere til å leve alternativt.

Program fra Migrapolis-redaksjonen, NRK Østlandssendingen
Prosjektleder: Veslemøy Hvidsteen, tlf: 95 22 51 63
Kontaktperson: Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83 / 98 87 50 78
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900
info@nrk.no