Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 lørdag 2. september 2000 kl 19.30 Hammerslag: Vinauksjon

Hammerslag: Vinauksjon (t)

NRK2 lørdag 2. september kl 19.30
Hammerslag - vinauksjon (1:2)

Hva blir prisen på en 100 år gammel Madeira?

Riktig fine viner kan havne på auksjon hos Bruun Rasmussen Kunstauktioner i København. Her skal fire vinkjennere fordelt på to lag forsøke å gjette tilslagsprisen, blant annet på en 100 år gammel Madeira. I denne smakfulle, danske dokumentarserien i to deler skal det også snakkes om vin generelt; årganger, dekantering, vinslott og druer.

Stiger prisene på vin fra forrige århundre? Noen sier ja, andre nei. Frode Munksgaard i DR2 har satt garvede vinkjennere fra østlige og vestlige Danmark i stevne hos Bruun Rasmussens Kunstauktioner. I det første programmet skal vinekspertene blant annet gjette prisen på to crue-viner.

Deltakerne har forskjellig bakgrunn. Laget fra øst består av Bjørn Leisner, som er leder av et supermarked i Vangede ved København. Her har han gjort hobbyen sin til en del av forretningen. På samme lag er Niels Borella, som er utdannet vinservitør. Han er medeier i Holger Frederiksens Eftf. i København.

Laget fra vest består av Kaare Selvejer og Orla Farmann. Selvejer, som har beskjeftiget seg med vin det meste av sitt voksne liv, eier den ene halvdelen av engrosfirmaet Vinens Verden i Odense. Farmann er vinservitør på Munkebjerg Hotel ved Velje.

NRK2 lørdag kl 19.30

Dansk dokumentar i to deler fra DR2
Pressekontakt: Gunilla Gaarder, tlf. 23049364 og Siri G. Meyer, tlf. 23048123 (siri.gronning.meyer@nrk.no).