Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 15. november 2008 kl 19.55 Kvitt eller dobbelt

Pondus og Iron Maiden

Kvitt eller dobbelt: Simon Bakkejord og Silje Høsøien skal i duell i kveld, ledet av Nadia Hasnaoui. (Foto: Anne Liv Ekroll/NRK)
Kvitt eller dobbelt: Simon Bakkejord og Silje Høsøien skal i duell i kveld, ledet av Nadia Hasnaoui. (Foto: Anne Liv Ekroll/NRK)
I kveldens Kvitt eller dobbelt skal en 17-åring fra Grimstad sette sine kunnskaper på prøve i temaet Iron Maiden. Det er et band han har vært en lidenskapelig fan av siden han var sju år gammel.

Marcus Andreas Sellevold har allerede rukket å være på åtte Iron Maiden-konserter, og han har til og med fløyet med vokalisten Bruce Dickinson bak spakene.

17-åringen har alle albumene til den britiske rockegruppa, massevis av t-skjorter og vil mest av alt vie en hel sommer til å følge bandet på turné. Det er en drøm som kan bli til virkelighet hvis han går til topps i Kvitt eller dobbelt. Selv spiller Marcus i ikke mindre enn fire forskjellige band, og liker best å sitte på platebaren hjemme i Grimstad og høre på musikk sammen med venner.

Pondus-duell
Mens noen er frelst på musikk, er andre hekta på tegneserier. To av disse er Silje Høsøien (18) fra Drammen og Simon Bakkejord (12) fra Alta, som i kveld skal i duell i emnet Pondus. Silje elsker tegneserien Pondus, noe hun har fra faren sin som er en stor fan.

Simon har både rocken og fotballen til felles med Pondus. Den sjarmerende Alta-gutten har nemlig spilt fotball i sju år, og synger i det ferske bandet "BUL-shit". Simon har også flere spreke interesser. Vinner han duellen og går videre, skal premiepengene nemlig gå til et dykkersertifikat.

Om programmet
"Kvitt eller dobbelt" gikk første gang i 1961 og er blant NRKs mest kjente produksjoner. Programmet har vært sendt åtte ganger tidligere, den siste runden for voksne så sent som i 1994. Da var Knut Bjørnsen programleder.

I 2006 og 2007 ble Kvitt eller dobbelt igjen en seersuksess med Nadia Hasnaoui som programleder og med barn som deltakere.

Programmet har denne gang fått noen nye elementer. I år har vi igjen deltakere i alle aldre, og det er også duket for en Kvitt eller dobbelt-duell. I tillegg er hovedpremien på 48 000 kr doblet til 96 000 kr.

Egenprodusert underholdning (2008)
Programledere: Nadia Hasnaoui
Hoveddommer: Merete Smith
Prosjektleder: Gitte Calmeyer
Pressekontakt: Silje Marie Lien 23044101/97525287, Karoline Berg 23049486/90108954
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf. 815 65 90, info@nrk.no