Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 3. mars 2010 kl 22.25 Migrapolis: Ta sjansen

Den som intet våger, intet vinner

Migrapolis forteller om Anders Slettemoen og Mats Reitan Øyehaugen som har satset høyt og driver et eget interiørstylingfirma. (Foto: Birgitte W. Ingebretsen)
Migrapolis forteller om Anders Slettemoen og Mats Reitan Øyehaugen som har satset høyt og driver et eget interiørstylingfirma. (Foto: Birgitte W. Ingebretsen)
Det kjente ordtaket er absolutt en realitet for de fire ungdommene vi møter i kveldens sending.

- I begynnelsen sov vi dårlig om natten, sier Mats Reitan Øyehaugen og Anders Slettemoen Hodne, de to unge guttene som turte å satse på drømmejobben.

I fjor høst startet de sitt eget interiørstylingfirma, sa opp trygge jobber og lånte penger fra venner og familie. Mats og Anders innreder leiligheter som skal selges. I et lager har de møbler til en verdi av flere hundre tusen kroner som de bruker til å innrede leilighetene.

Men uten familien hadde de ikke fått det til, innrømmer de. I dag går det ganske bra. Pengene begynner å rulle inn og oppdragene er mange. Men fremtiden er fortsatt usikker, og så langt har de ikke fete lommebøker.

Et liv på scenen
Adil Khan ble kjent som "dansetalentet fra gata" etter seieren i "Dansefeber" på TV Norge i 2006. Han har ikke formell utdannelse eller skolering innen dans og teater. Nå har han en av hovedrollene i oppsettingen "Spring Awakening" på Oslo Nye.

Som barn og ungdom trente han klassisk, pakistansk sang. Men da han oppdaget dansen, sluttet han å synge, til farens store fortvilelse.

- Jeg hadde aldri vært her jeg er nå om jeg ikke hadde tatt sjanser, sier Adil. – Jeg risikerer å falle, men jeg vil lære av det. Jeg ønsker ikke å sitte som gammel og tenke; - Hvorfor sa jeg nei? Drivkraften kommer fra familien. Farens jerndisiplin og morens bunnløse støtte har betydd alt.

En tøff bransje
- Da jeg var liten, kom en dame bort til oss på gaten og spurte mamma om hun kunne få ta bilder av meg og broren min, sier Precilia Isaksen. Slik startet modellkarrieren hennes.

Foreldrene til Precilia er stolte av datteren, men har advart henne mot den kyniske bransjen.
-Mange unge er ikke klar over hvor tøft det er. Du må ta mange bilder som du ikke får betalt for, og modeller blir ikke særlig gamle i jobben.

Precilia sliter med å få fotojobber. Få ukeblader bruker mørkhudede modeller. Hun får derimot flere oppdrag på catwalken. Inntektene er ikke høye, så Precilia går på skole for å forbedre karakterene. Målet er å studere sosialantropologi.

Egenproduksjon: Østlandssendingen. 2010
Programledere for kveldens sending: Noman Mubashir, Azka Baig og Hung Mai Bzol
Pressekontakt: Sidsel Mundal, 414 52 326 / 23 04 92 82
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900


LENKER
  • Hjemmeside