Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 21. desember 2009 kl 20.25 To og en iPod - Jon Almaas møter Tine Thing Helseth

Trompetist i verdensklasse

Jon Almås møter Tine Thing Helseth og får erfare at trompetspilling ikke er så lett som det ser ut. (Foto Torstein Vegheim)
Jon Almås møter Tine Thing Helseth og får erfare at trompetspilling ikke er så lett som det ser ut. (Foto Torstein Vegheim)
Tine Thing Helseth oppdaget trompeten som 7-åring og har drømt om å bli trompetist hele livet. I en alder av 22 har den talentfulle jenta allerede rukket å bli en musiker i verdensklasse.

Helseth startet musikkarrieren i Sagene Janitsjar, og til tross for den store suksessen har det jordnære musikkgeniet blitt værende der.

Vant rubbel og bit
Musikkinteressen sier hun at hun har arvet fra sin mor, og at trompet var det riktige instrumentet for henne fikk hun raskt bevist; da Tine var 13-14 år vant hun alle konkurranser hun deltok i.

Musikk for enhver anledning
Som de fleste unge musikkinteresserte har Tine Thing Helseth variert musikk på sin iPod, alt fra Katie Melua og Jonas Brothers til Mozart og Janine Jansen, og ikke minst sin egen musikk. Vivaldi brukes til avslapping, Marit Larsen gir godt humør. Og Leif Ove Andsnes? Han er både på favorittlista på Tines iPod og læreren hennes på Norges Musikkhøgskole.

Om serien
"To og en iPod" er programserien der Kari Slaatsveen, Tine Skolmen og Jon Almaas møter noen av landets beste musikere for å bli bedre kjent. Artistene deler det de har på spilleren sin, enten det er på iPod, MP3-spiller eller mobil. Resultatet er et program med herlig musikk, musikalske overraskelser og underfundigheter.

Musikkprogram fra NRK Program Oslo (2008)
Prosjektleder: Anne Røthing, tlf 920 38 807
Pressekontakt: Jade Josefine Nordahl/ 92 40 38 73 / 23 04 45 75
TV-seere bes kontakte : Publikumsservice/ 815 65 900